Отварят нов завод в Пловдив за 15 000 000 лева

Актуално Градът Новини
фабрика за нитрилни ръкавици

Инвестицията е изцяло българска 

Амбицията на екипа на PPS Manufacturing е да създаде първите в света разградими предпазни ръкавици

Пловдив вече има първата фабрика за нитрилни ръкавици в Европейския Съюз. Откриванто ѝ ще се състои 21 юли, четвъртък, 11:00 ч. на бул. „Кукленско шосе“ 17, съобщи Георги Петков, председател на Борда на директорите на PPS Manufacturing.

Инвестицията е изцяло българска със съдействието на фонд „Устойчиви градове“, за нея компанията получи сертификат за инвеститор „клас А“ . Заводът е разположен на над 25 000 кв. м. застроена площ. В него ще работят над 100 човека още в първата година на производството. Амбицията на екипа на PPS Manufacturing е да създаде първите в света разградими предпазни ръкавици.

„Надявам се в рамките на следващите шест месеца да ви покажем една истинска фабрика, която не съществува в Европа и която ще намали зависимостта на Европа от Азия, тъй като цялото това производство в момента се намира в Югоизточна Азия. Това ще е едно производство, което с експортната си мощ ще помогне на България и на Пловдив да излезе на картата на индустрията на Европа много бързо“, каза Георги Петков.

Припомняме, че строителството на новата фабрика на BTL Industries под тепетата стартира точно преди една година. Световният лидер в разработването, производството и търговията на електронна медицинска апаратура инвестира 15 000 000 лева в нови производствени мощности в града.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.