Отново не избраха омбудсман на Пловдив

Актуално Гласове Градът Избори 2021 Новини

Савина Петкова събра 29 гласа, при нужни 34

Общинският съвет на Пловдив отново не избра титулярен омбудсман на днешната си сесия. Нито един от кандидатите за  обществен посредник не събра необходимите 34 гласа подкрепа. По този начин длъжността продължава временно да изпълнява Борислав Стаматов.

Въпреки че кандидатурата на доц. Христо Паунов събра най-много точки от конкурсната комисия, в пленарната зала за него гласуваха едва петима души, а 15 от съветниците се въздържаха.

Кандидатурата на бившия председател на местния парламент Савина Петкова подкрепиха 26 старейшини, като при гласуването нямаше “против” и “въздържал се”.

За независимия общински съветник Георги Величков гласуваха 9 от колегите му в местния парламент. Против нямаше, а само трима се въздържаха. Ръце за Величков вдигна групата на ВМРО, която пък не застана зад Савина Петкова при вота.

Стана ясно още, че вр.и.д. Борислав Стаматов няма почти никаква подкрепа от ОбС, след като за неговата кандидатура не гласува абсолютно никой от присъстващите в пленарната зала.

За бившата зам.-кметица в район Северен Лариса Кътова ръце вдигнаха едва 7 общински съветници.

Така конкурсът отново завърши с провал. Вероятно следва пореден рестарт на процедурата.

На излизане от залата на съвета Савина Петкова коментира, че ще се замисли дали да участва в надпреварата за трети път, тъй като по думите ѝ “изборът на омбудсман е заприличал на фарс”.

Споделете ни във:

4 коментара за “Отново не избраха омбудсман на Пловдив

  1. Савина щеше да стане омбудсман но Здравко така и не й прости за предателството преди 4 години.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.