Актуално

Откриха старчески дом в Столипиново

Нов дом за възрастни хора отвори врати днес в Пловдив. Вип Хепи Хоум се намира на ул. „Прохлада“ N 30.

Сградата на старческия дом съчетава съвременна архитектура с функционалност, уют и безопастност, съобразени с всички европейски изисквания и стандарти. Площта на сградата е общо 1800 кв.м., разпределена на три едажа по 600 кв.м.

На трите етажа са разположени общо 36 леглови стаи – двойни стаи, семейни стаи и две специалицирани стаи за възстановяване на болни.

Домакин на събитието беше инвеститорът – бившият общински съветник от ДПС Еньо Петров и семейството му.

Желанието ни е тук, при нас, възрастните хора да открият уют, грижа, спокойствие, за да изживеят достойно и щастливо старините си“, казва Петров.

Откриването на дома уважиха бизнесмени, политици, депутати и представители на религиозните общности в града.

Гостите на събитието имаха възможност да разгледат новата сграда, както и интериора на всички стаи. Те бяха впечатлени, че всички помещения са големи, светли и просторни, а също така, че са оборудвани и обзаведени стилно.

На разположение на домуващите има медицински кабинет с лекари и сестри. Специалистите, които ще дежурят в него са: общопрактикуващ лекар, хирург, рехабилитатор, физиотерапевт и психиатър. Има осигурена и стоматологична помощ в случай на нужда. За сигурността и спокойствието на обитателите е осигурена денонощна охрана и видеонаблюдение.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина