Опорочиха протеста “Всички за Колежа” – ВИДЕО

Актуално Гласове Новини Под лупа
протест за Колежа

Фенове на Ботев псуваха, хвърляха камъни срещу Общината, бомбички по улиците, сигнални ракети във въздуха и запален шал срещу полицейския кордон ГАЛЕРИЯ

Стотици привърженици на „жълто-черния“ тим скандираха „Оставка!“ и „Зико, вън!“ в сърцето на Пловдив. Протестът бе обявен като мирен и под наслов “Всички за Колежа”. Повод за него е недоволството на феновете заради поредното отлагане на довършване на строежа на клубния стадион.

Той започна с шествие от строителната площадка на бул. Източен, премина по улиците “Богомил” и “Петко Д. Петков”, през подлеза на Тримонциум, до площад “Стефан Стамболов” 1. През цялото време те скандираха и пееха „Искаме си Колежа!“ и пускаха самоделни бомбички.

Пред сградата на Община Пловдив имаше кордон от 30-тина полицаи, невоъоржени, без щитове и без палки.

Докато множеството псуваше и скандираше за оставката на кмета, дикторът с мегафон апелира – управниците да си свършат работата и да завършат Колежа. Водещият се опита да даде думата на феновете, но първият, който получи мегафона апелира да запалят всички управници.

В крайна сметка отделни фенове се опитаха да опорочат протеста като хвърлиха два пъти камъни срещу сградата на Общината, а единия счупи прозорец на Заседателната зала на втория етаж.

Освен камъните, бомбички по улиците, сигналните ракети във въздуха, имаше и запален шал, метнат срещу полицейския кордон.

Водещият обяви, че настояват за подробен план за завършването на Колежа и протестите ще продължат, докато не го получат.

Снимки: Станимир Петков

Споделете ни във:

17 thoughts on “Опорочиха протеста “Всички за Колежа” – ВИДЕО

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.