АктуалноБългарияГласовеМненияНовиниПод лупа

Опорочиха протеста “Всички за Колежа” – ВИДЕО

Фенове на Ботев псуваха, хвърляха камъни срещу Общината, бомбички по улиците, сигнални ракети във въздуха и запален шал срещу полицейския кордон ГАЛЕРИЯ
Стотици привърженици на „жълто-черния“ тим скандираха „Оставка!“ и „Зико, вън!“ в сърцето на Пловдив. Протестът бе обявен като мирен и под наслов “Всички за Колежа”. Повод за него е недоволството на феновете заради поредното отлагане на довършване на строежа на клубния стадион.

Той започна с шествие от строителната площадка на бул. Източен, премина по улиците “Богомил” и “Петко Д. Петков”, през подлеза на Тримонциум, до площад “Стефан Стамболов” 1. През цялото време те скандираха и пееха „Искаме си Колежа!“ и пускаха самоделни бомбички.

Пред сградата на Община Пловдив имаше кордон от 30-тина полицаи, невоъоржени, без щитове и без палки.

Докато множеството псуваше и скандираше за оставката на кмета, дикторът с мегафон апелира – управниците да си свършат работата и да завършат Колежа. Водещият се опита да даде думата на феновете, но първият, който получи мегафона апелира да запалят всички управници.

В крайна сметка отделни фенове се опитаха да опорочат протеста като хвърлиха два пъти камъни срещу сградата на Общината, а единия счупи прозорец на Заседателната зала на втория етаж.

Освен камъните, бомбички по улиците, сигналните ракети във въздуха, имаше и запален шал, метнат срещу полицейския кордон.

Водещият обяви, че настояват за подробен план за завършването на Колежа и протестите ще продължат, докато не го получат.

Снимки: Станимир Петков

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

17 коментари

  1. Кой нормален човек се интересува от играта на някакви случайно събрани от тук и там несретници?! Парите на Пловдив да се харчат за нуждите на всички, а не за глупости на няколко простака!

  2. 1 стадион им е много на тия селски отборчета. Навремето Тракия би Барселона с 1 на 0 на стадион 9 септември. Когато тия нещастници бият третия отбор на Барселона могат да искат стадион.

  3. Болниците са ни в третия свят, стадион ще строят… Да играят на стадиона на Локомотив…. Отборът е частен , от къде на къде общината ще им строи стадион….

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина