АктуалноГрадътЖивотЗабавлениеНовини

Окончателно: Водолаза отива в историята

Пловдивски административен съд е решил, че заведението „Водолаза“ трябва да бъде премахнато от улица „Младежка“. Решението им не подлежи на обжалване и е окончателно.

Култовото заведение обитава мястото по средата на улица „Младежка“ близо до стадион „Пловдив“ вече 3 десетилетия. През 2020-а година обаче бе прекратена концесията на пазара и зоната отново стана под общинско управление. Идеята на местната власт е мястото там да има по-малко търговски функции и да стане зелена зона за почивка.

За много пловдивчани „Водолаза“ е култова кръчма с дългогодишната си история и вълнуващи събития. В същото време местните от улицата са против заведението, поради проблеми с прекалилите с алкохола граждани, миризмата от скарата и хигиената в района. За целта те органзираха и подписка против кръчмата. Пред време от общината констатираха и административни нарушения, свързани с обекта – площ, върху която са разположени, липса на схема и др.

В крайна сметка решението на Админстративния съд и политиката на местната власт за района слагат окончателно точка на историята на „Водолаза“.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

  1. Противните „заведения“ както е модерно да се наричат под всеки блок и междублоково пространство бълващи чалга и простащина само ще останат на „изтънчените пловдивчани“ пристигнали скоро от северна българия, кърджалийско и смолянско, защото са им точно по-вкуса.

    Поредното падение на нашият „кмет“

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина