АктуалноГрадътИзпод тепетоКриминалеМненияНовини

Официално: Назначиха Петър Тодоров за главен секретар на МВР

Пловдивската дирекция на полицията остана без началник

Назначеният само преди седмици за директор на пловдивската полиция старши комисар Петър Тодоров стана първият професионален човек в МВР. На основание решение на Министерския съвет, със свой указ президентът Румен Радев назначи Тодоров за главен секретар на Министерството на вътрешните работи.

Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков връчи на главен комисар Тодоров документа за назначаването му на длъжността. Главният секретар бе представен официално пред ръководителите на дирекции и служби в МВР от министър Рашков и заместник-министрите Емил Ганчев, Венцислав Катинов и Енчо Мирчев, съобщиха от пресслъжбата на вътрешното ведомство.

С това решение пловдивската полиция остана без титулярен началник. Очаква се в следващите няколко дни да бъде обявен наследникът на Тодоров.

Петър Тодоров е с дългогодишен професионален стаж в системата на МВР, като последователно е заемал различни изпълнителски и ръководни позиции в ОДМВР – Пловдив. Завършил е висшето си образование във ВНВУ „Васил Левски“ – Велико Търново. От октомври 1989 г. започва едногодишен оперативен курс в Академията на МВР, където се обучава и през следващите две години. От септември 1992 г. започва работа като разузнавач към „Магистрална полиция“. През 1998 става началник на група в сектор „Криминална полиция“ в Трето РУ – Пловдив, а от 2003 г. ръководи сектор „Престъпления по пътищата“ в пловдивската дирекция на МВР. От октомври 2005 г. е началник на Първо РУ – Пловдив и е на този пост до назначаването му за заместник-директор на ОДМВР – Пловдив на 20.05.2021 г. Със заповед на министъра на вътрешните работи от 25.06.2021 г. е временно преназначен за директор на дирекцията.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина