Очертават паркоместата по “Ген. Данаил Николаев”

Актуално Градът Изпод тепето Новини Под ножа

Започна очертаването на паркоместата от Синя зона по част от ул. „Генерал Данаил Николаев“. Паркирането в отсечката от бул. „Руски“ до ул. „Чаталджа“ за времето от  9 до 17 часа днес е забранено заради полагането на хоризонтална пътна маркировка. Движението по улицата не е ограничено, но пречи на работата, която върви бавно. От 8 до 11 часа бяха начертани едва три паркоместа.

Недоволство от случващото се сред живущите и работещите в района няма. Действията на общината идват десет месеца след решението на Общински съвет ул. „Генерал Данаил Николаев“ да попадне в обхвата на Синя зона.

Припомняме, че жители на централната пловдивски улица  настояват за бързо изпълнение на решението на Общински съвет за въвеждане на Синя зона в квартала. Част от представителите на етажни собствености по нея, изпратиха до редакцията на Под тепето копие от писмо, внесено днес в Община Пловдив. Хората реагираха в отговор на няколко акции на политическа сила, която явно влезе преждевременно в кампания за местните избори след две години.

На „Данаил Николаев“ още няма Синя зона, защото свършили знаците

Живеещи на “Ген. Данаил Николаев”: Не искаме да ни употребяват в подранили предизборни кампании

Споделете ни във:

5 коментара за “Очертават паркоместата по “Ген. Данаил Николаев”

  1. Хубавото на липсата на паркоместа е, че хората няма да държат по няколко коли просто ей така. Но затрудняването на използване на автомобил, трябва да върви с подобряване на обществения транспорт и еко придвижването. Използването на Електрически тротинетки ефективно е много трудно. Навсякъде са ограничени в центъра, където няма велоалеи, а да се карат по паветата не става. По тротоара не може, в градската не може, дори с ниска скорост.

  2. Много добре! Това трябваше да се случи отдавна. Не могат да спрат гората да се разлиства, това трябва да е ясно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.