АктуалноГрадътИзпод тепетоМненияНовиниПод ножа

Очертават паркоместата по „Ген. Данаил Николаев“

Започна очертаването на паркоместата от Синя зона по част от ул. „Генерал Данаил Николаев“. Паркирането в отсечката от бул. „Руски“ до ул. „Чаталджа“ за времето от  9 до 17 часа днес е забранено заради полагането на хоризонтална пътна маркировка. Движението по улицата не е ограничено, но пречи на работата, която върви бавно. От 8 до 11 часа бяха начертани едва три паркоместа.

Недоволство от случващото се сред живущите и работещите в района няма. Действията на общината идват десет месеца след решението на Общински съвет ул. „Генерал Данаил Николаев“ да попадне в обхвата на Синя зона.

Припомняме, че жители на централната пловдивски улица  настояват за бързо изпълнение на решението на Общински съвет за въвеждане на Синя зона в квартала. Част от представителите на етажни собствености по нея, изпратиха до редакцията на Под тепето копие от писмо, внесено днес в Община Пловдив. Хората реагираха в отговор на няколко акции на политическа сила, която явно влезе преждевременно в кампания за местните избори след две години.

На „Данаил Николаев“ още няма Синя зона, защото свършили знаците

Живеещи на “Ген. Данаил Николаев”: Не искаме да ни употребяват в подранили предизборни кампании

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

5 коментари

  1. Хубавото на липсата на паркоместа е, че хората няма да държат по няколко коли просто ей така. Но затрудняването на използване на автомобил, трябва да върви с подобряване на обществения транспорт и еко придвижването. Използването на Електрически тротинетки ефективно е много трудно. Навсякъде са ограничени в центъра, където няма велоалеи, а да се карат по паветата не става. По тротоара не може, в градската не може, дори с ниска скорост.

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина