Обявяват изпълнителя на “Форум юг-изток”

Актуално Забравеният град Култура Новини

Арх.Пройкова: Пловдив скоро ще има своето ново археологическо бижу!

250 хиляди лева е бил бюджета за археологически проучвания през първата година от мандата

Очаква се утре да бъде обявен изпълнителят, спечелил обществената поръчка за реставрация, консервация и социализация на археологическия обект “Форум юг-изток”. Това стана ясно по време на отчета на първата година от настоящия управленски мандат на зам.-кмета по култура, туризъм, археология и опазване на културното наследство Пламен Панов, който се излъчи онлайн на фейсбук страницата на Община Пловдив днес.

Ресорният зам.-кмет уточни, че срокът за изпълнение на обществената поръчка е за 150 дни, в които е включена изработка на идеен проект, после технически, съгласувателни процедури с НИНКН и остойностяване.

Той припомни, че преди около месец бе подновена работата по “Форум Север”, където текат дейности по консервация и реставрация.Пламен Панов цитира арх. Пройкова, която е заявила, че Пловдив скоро ще има своето ново археологическо бижу.

“В рамките на нашия мандат ще приключим с консервацията и социализацията на Форума”, заяви Панов. 

Зам.-кметът подчерта, че археологията и опазването на културното наследство остават приоритет в работата му и припомни, че преди мандата на кмета Здравко Димитров ресор „археология“ не е съществувал. 250 хиляди лева е бил бюджета за археологически проучвания през първата година от мандата.

Той напомни, че дейностите по проучване на могилата Малтепе са приключили този сезон и е въпрос на бъдещи управленски решения за консервацията и реставрацията ѝ.

Освен това спечеленият през тази година проект “По крепосните стени на Филипопол” вече е преминал в отдел Култура и Пламен Панов е опулномущен да се занимава с реализацията му.

Още по темата:

Въпреки пандемията Културният календар се състоя

53 % е спадът на реализираните нощувки в Пловдив за първите 9 месеца на 2020 г

Споделете ни във:

1 коментар за “Обявяват изпълнителя на “Форум юг-изток”

 1. Като оставим настрана корена СОЦИАЛИ***** на думата, от която изтръпва всеки, но и самата идея да се скупчим, сгъчкаме, стълпим в стадна конфигурация / паство не изглежда особено привлекателна за някои среди (с изкл. на мотореткаджийци и ритнитопковци).
  А звучеше модничко доскоро, пляскаха я из дисертацийки и репортажи на провала.
  НО НАСТЪПИ ЕРАТА НА ИНДИВИДУАЛИЗМА = всяка коза за своя крак; всеки си трае зад маската си и се дистанцирВа даже от обожателките си …
  То нито сексуализиране ни остана, камо ли социалициране…
  Ковид-19!
  (П.П. Панов е безполезен паразит, щом твърди, че преди нег в Града нямало било …археология, ха! Сякаш преди заплатаджията в СелСъвета в НашеСело култура не е имало, ха! БабаРуПройкова е отломка от великия ИПК / НИПК, който в 70-те извърши масови възстановки на държавна сметка).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.