АктуалноГрадътИзбор на редактораИзбориМненияНовиниОбщина Пловдив

Обявиха Николай Бухалов за зам.-кмет

Николай Бухалов официално бе представен като заместник- кмет от пресцентъра на Община Пловдив. За назначаването на легендата в гребането за вице на градоначалника Костадин Димитров се разбра от прессъобщение за откриване на турнир по шахмат. Бухалов ще отговаря за ресорите спор, младежки дейности и социална политика.

До този момент негласно бе ясно, че именно Бухалов ще е заместник на кмета в трите ресора, за които досега отговаряше партийния му лидер Георги Титюков. Не е тайна за никого, че изборът на Бухалов е компромисния вариант за влизането на Кауза България във властта в общината, тъй като Георги Титюков би донесъл имиджова щета на Костадин Димитров, ако бе влязъл в екипа му.

Припомняме, че търсенето на фигура за зам.-кмет по спорт, младежки дейности и социална политика доведе до вътрешно разцепление на и без това малката партия Кауза България. Формацията съвсем скоро напусна заместник-председателят й и общински съветник от коалиция „Съединени за Пловдив“ Константин Георгиев. Той обяви, че остава в местния парламент, но вече не е в редиците на партията, без да посочва мотиви за решението си. Според запознати той не е бил съгласен с назначаването на Николай Бухалов за зам.-кмет и е имал друг фаворит за поста- бившата общинска съветничка Румяна Толова. В крайна сметка обаче крайното решение е взел Георги Титюков, което доведе до разцеплението в Кауза България. Не е тайна за никого, че именно Титюков ще продължи да дърпа конците в трите ресора.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

2 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина