Общинските имоти- новата разделителна линия между Зико и съветниците на ГЕРБ

Актуално Градът Избори 2021 Новини Под ножа

„Демокрация”. Така кметът Здравко Димитров коментира отхвърлените предложения на администрацията за продажбата на общински терени

„Демокрация”. Така кметът Здравко Димитров коментира отказа на групата на ГЕРБ в местния парламент да подкрепи предложенията на екипа му, свързани с продажбата на общински имоти на днешната сесия, както и плаващите мнозинства в ОбС. Това се случва на второ поред заседание на Общински съвет, в което за пореден път ясно се очертаха разделителните линии между Зико и партията, която го издигна за градоначалник.

Отново днес се заявиха и партньорите около Димитров, основно от групите на Кауза Пловдив, Съюз за Пловдив. В това число влизат и тези от ВМРО, които обаче днес не подкрепиха имотните предложения. Не е тайна за никой в местната политика, че представители на трите формации са почти ежедневни посетители в кабинета на кмета, за разлика от тези на собствената му партия.

Не минаха предложенията за сделки с имоти на улиците „Порто Лагос” и „Стоян Чомаков”, а от дневния ред отпаднаха такива на ул.Баучер; бул.”Никола Вапцаров”; ул.”Данаил Николаев”, ул.”Кричим”, ул.”Карловска”. От точка за промяна в разпоредителната програма отпаднаха още 3 имота- на ул.”Варна” и два на ул.”Лев Толстой”.

Дебатът по точките с общинските имоти, основно малки парцели, но на ключови градски локации, отвори независимият Слави Георгиев, който на втора сесия пита къде е стратегията на администрацията, свързана с общинската собственост, и къде е общият регистър, който събира на едно място всички общински имоти и защо те се предлагат на цени под пазарните. „Отдел „Общинска собственост” работи като адвокат на частните инвеститори. Няма как да продължаваме да продаваме на парче”, отбеляза той. И попита още защо общината предлага терените да се предлагат на търгове с тайно наддаване. „Какво се промени от кампанията досега, когато г-н Димитров обещаваше, че няма да продаде нито един общински имот?”, поиска да разбере още Георгиев.

„ Ковид кризата”, отговори му кметът. И посочи, че общината се е лишила от приходите от тротоарно право и е осигурила допълнително средства за превозвачите, претърпели загуби от празни курсове.

„Когато е явно наддаването се събират отвън и там се правят уговорките. Тайното наддаване е търгът, който трябва да бъде”, даде Зико още един отговор на питанията на Георгиев. Допълни, че цените на имотите са под пазарните стойности, именно защото те се разиграват на търг. После добави, че общински терени се продават, тъй като са нужни 8 милиона за отчуждителни процедури за разширяването на бул. „Александър Стамболийски”. „Откъде да дойдат тези пари? Хубаво е да се говори, снимайте се, пускайте във фейса, но нека бъдем градивни. Недейте само в медиите да пускате димки”, заяви на микрофон Здравко Димитров.

Заместникът му Невена Балчева пък отговори на Слави Георгиев с това, че има публичен регистър на общинските имоти на сайта на общината и че общината разполага със стратегия, както и план за управлението им.

Споделете ни във:

1 коментар за “Общинските имоти- новата разделителна линия между Зико и съветниците на ГЕРБ

  1. Пимкаджийските помияри като зико и неговите лапачи нямат място в Пловдив!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.