Общината върна купените 2000 билета за „крайно нуждаещите се фенове“ на Локото

Актуално Градът Евала Новини

Те са пуснати за свободна продажба по настояване на клуба и феновете, обясни зам.-кметът по спорт и младежки дейности Георги Титюков

Междувременно Петицията за осигуряване на билети на крайно нуждаещи се фенове на културата в Плодвив продължава

Зам.-кметът, който до скоро имаше ресор и социлни дейности, зазаяви, че би подкрепил петицията

Община Пловдив е върнала двете хиляди  билета на обща стойност 30 000 лева, които преди това купи за финала на Купата на България по футбол. Това съобщи пред Под тепето заместник-кметът по спорт и младежки дейности Георги Титюков.

Той разказа, че билети са били доставени в Общината, а днес са се провели разговори  между собственика на клуба Христо Крушарски и управата на град Пловдив , на които след настояване от страна на Локомотив е взето решението билетите да бъдат върнати в мрежата за продажба.

Припомняме, че на редовно свое заседание на 25 юни Общинският съвет на Пловдив гласува в поредната актуализация на бюджета, по предложение на Атанас Узунов направено в зала, от хазната да се платят „30 хил. лв. за 2 000 билета за финала за Купата на България по футбол за крайно нуждаещи се фенове на Локомотив, ветерани и деца от ДЮШ“.

Подобни популистки решения винаги предизвикват върна от недоволство, но до сега това не е давало конкретни резултати. Решението предизвика крайно нуждаещи се фенове на операта, театъра, киното и книгите, които направиха петиция до кмета и местния парламент, с която искат 30 000 лева, за да може и те да подкрепят на живо любимите си изкуства.

След публикуване на петицията в редакцията на Под тепето получихме писмо от фенклуба на Локомотив Пловдив, от където декларираха, че не са търсили помощ от общината, всеки един от тях ще плати билета за финала и информираха, че въпросните 30 хиляди лева ще бъдат дарени в помощ на юношеската школа на Локомотив, женския отбор и за ремонт на детския кът на Лаута.

„Билетите са вече са в свободна продажба, намират се на касата на Eventim и билетния център пред Община Пловдив,“ уточни Георги Титюков.

Междувременно Петицията за осигуряване на билети на крайно нуждаещи се фенове на културата в Плодвив продължава. Можете да я намерите ТУК.

В коментар за Под тепето зам.-кметът Титюков, който до скоро имаше ресор и социлни дейности в общината, зазаяви, че би подкрепил петицията, както винаги е правел за нуждаещите се.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.