Общината кандидатства за още 9 милиона за довършване на зоната между „Мария Луиза” и „Марица юг”

Актуално Изпод тепето Новини

Вторият етап от проекта може да започне до края на годината

Административно проектът за промяна на градската среда в Район Централен с пари от ОП „Региони в растеж” приключи. След издаването на акт 16 и въвеждането в експлоатация на новата инфраструктура, днес градоначалникът Здравко Димитров, заместникът му Пламен Райчев и райкметът Георги Стаменов прерязаха лентата на площад „Съборище” , който се намира в центъра на рехабилитираните и реконструирани улици „Стойчо Мушанов”, „Макгахан”,  „Ген. Скобелев”,  „Пулпудева”, ул. „Козлодуй”, ул. „Брестовица”, ул. „Цар Иван Страцимир”.

„ Припомням, че преди три години тази зона бе в леко занемарено състояние, отрупана с гаражни клетки. Благодарение на европейската солидарност и подкрепа Община Пловдив получи възможност да реализира този проект, който включва детски и спортни площадки, места за паркиране, озеленяване, напоителна система, ново осветление, нови настилки, тротоари и улици. Сега остава всички да пазим тези обществени активи. Жителите на този район вече имат европейска среда за живот”, каза преди рязането на лентата Георги Стаменов.

„ Предстои втори етап- влизаме навътре в квартала, в междублоковите пространства, зелените площи, тротоари и улици. В момента чакаме одобрение. Кандидатстваме за допълнителни девет милиона и до края на годината”, съобщи Здравко Димитров.

Предстоят дейности на улица „Неофит Бозвели”, която от години е на калдъръм и мека настилка. Тя е включена в този програмен период и ще бъде основно отремонтирана.

„Молим живущите за малко търпение. През следващата година тази улица ще бъде ремонтирана, както и всички останали в карето между „Балкан” и „Мара Гидик”, призова Георги Стаменов.

Пламен Райчев конкретизира, че в момента се подготвя процедурата по Закона за обществените поръчки. През август тя ще бъде обявена. „До края на годината можем да започнем и втория етап на този проект”, допълни зам.кметът.

До края на седмицата ще бъде подписано протоколното решение за избор на изпълнител на Гладно поле. Общината чака анексиране на стойността на договора с ОП „Региони в растеж”.

„Нещата са в много напреднала фаза и един от първите обекти, който ще стартираме, ще са улиците на Гладно поле”, заяви Райчев.

 

 

 

Споделете ни във:

1 коментар за “Общината кандидатства за още 9 милиона за довършване на зоната между „Мария Луиза” и „Марица юг”

  1. както винаги се наливат милиони в измислени " проблемни зони", други части на града са като в Сирия каза:

    типично- ремонт за два милиона, изписваме 9 ..и после тези рапони на снимката с по два хотела, жипки, и няколко хостъла..късмет ко да прайш

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.