Общинарите забравили омбудсмана на Пловдив при увеличението на заплатите

Актуално Власт Градът Новини

Вмъкват го допълнително на следващата сесия

Пловдивският общински съвет ще гласува увеличение на заплатата на Обществения посредник в града, става ясно от дневния ред на предстоящата сесия, която е насрочена за 5-ти август.

Според разпоредбите местният омбудсман има право да получава 60% от заплатата на председателя на ОбС. Припомняме, че възнаграждението на Съветник № 1 бе увеличено по време на заседанието на 9 юли т.г. с разглеждането на промяна в Правилника за работа на местния парламент и след като през март кметската заплата стана 3350 лв. С промените в Правилника бяха увеличени и възнагражденията на съветниците, тъй като са обвързани в процентно отношение със заплатата на председателя.

Оказа се обаче, че общинарите са пропуснали омбудсмана в увеличенията, а неговото основно възнаграждение се определя като 60% от това на Съветник №1.

Новите заплати на съветниците влизат в сила от месец септември.

Припомняме, че при встъпването с в длъжност новоизбраният кмет Здравко Димитров заяви: Замразяваме заплатите в Община Пловдив за 2020.

Още по темата:

Изненада: Съветниците на Пловдив си вдигат заплатите

Вдигнаха заплатите на кмета и райкметовете на Пловдив

Споделете ни във:

1 коментар за “Общинарите забравили омбудсмана на Пловдив при увеличението на заплатите

  1. Поредната хранилка за партийни кадри! Какво е свършил до сега този омбуцман? Някой в Пловдив въобще знае ли че съществува?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.