АктуалноГрадътЗдравеНовиниПУЛС

Няма опашки за ваксинации в Пловдив

По данни на РЗИ отлив на желаещи няма

Според данните в Единния информационен портал в Пловдив и региона има ваксинирани 28 301 души, от тях с втора доза са 5350

Имунизацията срещу коронавируса започна отново в последния работен ден на отиващата си седмица, но при по-малък интерес, отчитат от дежурните кабинети. Няма опашки за ваксинация след повторното им отваряне.

Според Районната здравна инспекция в Пловдив няма данни за отлив на желаещи да бъдат ваксинирани.

За два часа, след отваряне на пунктовете в събота – 20-ти март, в единия от тях бяха ваксинирани само четирима души.

В петък след обяд нямаше опашка пред сградата на РЗИ, нито тази сутрин, както когато бе при първото отваряне на кабинетите – това показа репортерската ни проверка. В бившата Втора градска болница до края на работния ден вчера още не бяха пристигнали ваксини.

„Не мога да кажа, че има спад. Хората още не са осведомени, че сме започнали активна кампания по имунизиране. Много хора или си чакат часовете в дните напред, или не са записани изобщо“, коментира пред btv д-р Петкова по време на дежурството си в един от имунизационните кабинети в града.

Припомняме, че от петък електронният регистър възобновява записването на желаещите да се ваксинират срещу COVID-19.

А масовата ваксинация бе спряна временно на 12 март – Спряха ваксинирането с Астра Зенека заради починала жена от Йоаким Груево.

Според данните в Единния информационен портал в Пловдив и региона има ваксинирани 28 301 души.

От тях през последното денонощие с ваксина на BioNTech – 101, а с AstraZeneca – 156.

Няма поставени ваксини на Модерна.

Общо ваксинираните лица с втора доза са 5350.

Тромбоемболичните и тромбоцитопеничните случаи след ваксиниране с „АстраЗенека“ са ултра-редки – това заяви проф. Илко Гетов, представител на България в Европейската агенция по лекарствата.

Още по темата четете в Аутопсията показва, че жената в Пловдив не е починала от ваксината на Астра Зенека.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

3 коментари

  1. Аз се ваксинирах днес. Имаше още трима души но проблема е там че няма никаква информация. Вчера неделя обикалях цял ден и получавах отговор няма ваксини. Никъде не е посочено че в Пълмед има свободно ваксини. Ваксинира се и дъщеря ми. Който желае като мен да отива там.

  2. Ми ако има РНК ваксини ще се ваксинират хората обаче няма за други освен за избирателни комисии те са богопомазани а останалите кучета ги яли както винаги се случва в БГ- няма такава държава!!!!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина