НС обсъжда предсрочното освобождаване на зам.-председателя Мирослав Иванов

Актуално Власт Избори 2021 Новини

До тук се стигна, след като зам.-председателят от Продължаваме промяната отне думата на думата на председателя на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова 

Народните избраници включиха в дневния ред на днешното си заседание обсъждане на искането за предсрочно освобождаване на Мирослав Иванов като заместник-председател на Народното събрание (НС), съгласно парламентарния правилник. Предложението е внесено от представители на трите опозиционни парламентарни групи – на ГЕРБ-СДС, ДПС и „Възраждане“.

До внасянето на проекта на решение за освобождаване на Мирослав Иванов („Продължаваме Промяната“) от поста се стигна, след като зам.-председателят отне думата на думата на председателя на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова на 13 май, когато тя и вицепремиерът Асен Василев влязоха в спор след декларация на ГЕРБ-СДС.  В мотивите за искането се посочва още „системно превишаване на права – налагане на наказание на народен представител без аргументи и отнемане на възможността на опозицията за изказване, както и системно неизпълнение на задължението – осигуряване на реда в пленарната зала и спазване на парламентарния правилник“.

Депутатите ще разгледат на първо четене и промени в Закона за защита на конкуренцията. Измененията са първа точка в дневния ред на парламента за днес. С тях мандатът на членовете на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) се намалява от седем на пет години.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.