АктуалноВластГрадътЖивотЗабавлениеЗдравеИзпод тепетоМненияНовиниПУЛС

Новите мерки в Пловдив: Заведенията затварят в 23 часа от понеделник

Казина, игрални зали, барове и ресторанти ще работят с 50 на 100 от капацитета си за клиенти

Непълнолетните не могат да посещават молове без пълнолетен придружител

Щабът иска градските автобуси да пътуват по-начесто

Областният оперативен щаб оповести мерките във връзка с ковид кризата, които влизат в сила от понеделник, 31 януари 2022 г.:

Казина, игрални зали, питейни заведения и ресторанти ще работят до 23 часа и с 50 на 100 капацитет.

Непълнолетни няма да бъдат допускани до моловете и големи търговски обекти без пълнолетен придружител.

Щабът настоява за по-наситен график на движение за масовия градски транспорт,  тъй като при струпване на много пасажери в един автобус той става ядро на зараза.

Полицията, от своя страна, се ангажира да прави непрестанни проверки в търговските центрове за спазване на мерките и да организира среща с всички фирми, които ги охраняват за по-стриктно следене за спазване на всички противоепидемични изисквания.

“Добрата новина е, че хоспитализацията не расте по начина, по който се движи заболеваемостта. В момента тя е 1702 на 100 000 души население. 9400 са активните, от които 8 900 са изолирани у дома, а в болница са 506 души. Места в лечебните заведения има, капацитетът е на лице. Около 50 процента е заетостта на болничните легла и в интензивнитеq и в терапевтичните сектори ”, съобщи областният управител Йордан Иванов след днешното заседание на Щаба.

Той уточни, че новозаразените са основно с щама Омикрон.

 

 

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

3 коментари

  1. А вас кога ще затворят пумияри лъжливи? ЕБЕТЕ се в гъза факсите не помагат имам доста познати ядосани,че са се закачили на манипулацията от страна на медийте.ВИДОВ ДЕН ИДВА

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина