Нова кауза за Кауза Пловдив: Ще искаме пари за 50-метровия басейн Младост от държавата. Ще искаме повече, но не знаем колко

Актуално Гласове Градът Избори 2021 Новини Под ножа
басейн Младост

Казаното на първата предизборна копка: Финансиране ще се осигури в следващия мандат с решения на Общинския съвет

Плувайте деца, ставайте шампиони… Едно време бащите и майките ви да не би да са плували в по-дори условия.

Родители на протест: Искаме нормални условия за спорт на децата ни- ВИДЕО

По 12 души в коридор, по половин коридор – плувайте, няма значение. Вие си плувайте защото освен значение и пари няма.

Така звучи чистата истина около казуса с общинския басейн Младост, ако се осмелят да ви я кажат честно.

Има един проект, който към днешна дата е дъвка от 7 години. Обаче сокчето ѝ е на свършване.

Плувайте, плувайте… Не ходете с мокри коси по протести с родителите си защото сега имате по половин коридор поне, а лелеяният 50-метров басейн е просто поредното, извадено от чекмеджето, предизборно обещание.

След вчерашната среща на представителите на плувните клубове в града, треньори и родители с ръководството на басейн „Младост“, който се стопаниства от ОП „Жилфонд“ и зам.-кмета по спорта Георги Титюков, никой не можа да спретне заръчания от кмета Здравко Димитров нагъчкан график. Даже и след намесата на Агенция за закрила на детето днес сгъстен график няма.

Агенцията за закрила на детето се самосезира за казуса с басейн Младост

Няма и пари за нов басейн, но Общината твърди, че търси.

Зам.-кметът Титюков и неговата партия, която развяваше проекта като предизборно знаме в есента на 2019-а, днес на специална пресконференция обяви, че ще събирате подписи, много подписи – около 10-тина хиляди, та да искат пари от евентуалното ново правителство след поредните за годината избори. Тези подписи ще се събират в партиен сайт на Кауза Пловдив, където се разказват и успехите им.

Вчера парите бяха малко над 12 милиона, днес вече и те не знаят колко да искат.

Ресорният кмет по спорт Георги Тиюков, който е и възложител на спряната обществената поръчка за строителството на големия плувен комплекс, на днешния брифинг заяви, че към днешна дата няма никаква яснота колко ще струва басейнът. Обществената поръчка е за 12,7 млн. лева. Договорът с Главбулгарстой – Пловдив обаче бе сключен през 2020 година, на цени на заданието от предходната г. През последната година обаче материалите скочили рязко, някои дори с между 70 и 90 на 100 като цени.

В инициативата си Кауза Пловдив дори обявиха, че са пуснали запитване към изпълнителя “дали и каква актуализация трябва да бъде направена на цената на договора.”

Те очакват до месец-два да получат отговор и тогава всички ще видим колко ще излезе новата предизборна дъвка.

Ето точно тук е време да напомним на Кауза Пловдив и на коалционните им партньори от ГЕРБ и Зико, че когато “копаха” пъврата копка заявиха дружно: Финансиране ще се осигури в следващия мандат с решения на Общинския съвет.

Този мандат вече е по средата си.

 Плувайте, плувайте…

Споделете ни във:

4 thoughts on “Нова кауза за Кауза Пловдив: Ще искаме пари за 50-метровия басейн Младост от държавата. Ще искаме повече, но не знаем колко

  1. Кауза Пловдив са инкарнация на ГЕРБ. Тютюков е чиновник корупционер. Не може да реши никой проблем, само може да забатачва повече нещата.

  2. До кога Общината ни ще налива милиони в двата частни футболни клуба? Те ли са най-важни за града ни и за жителите му?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.