Агенцията за закрила на детето се самосезира за казуса с басейн Младост

Актуално Власт Градът Новини Разследване

Предложено е да се преразгледа заетостта на басейна и да се създаде график, чрез който да се избегне струпването на голям брой спортуващи по едно и също време, а децата от трите спортни клуба да имат равен достъп до плуване

Напрежението сред родителите на децата е породено от натовареността на общинския плувен басейн в град Пловдив като за осем нови ученици в Спортното училище „Васил Левски“ е ограничена възможността да използват плувното съоръжение.

Родители на протест: Искаме нормални условия за спорт на децата ни- ВИДЕО

ДАЗД се намеси по случая, за да се защити правото на всички деца да развиват своите личност, талант и потенциал и веднага сезира министърът на младежта и спорта, кметът на община Пловдив и председателят на Българска федерация по плуване, съобщи bgdnes.

Предложено е да се преразгледа заетостта на басейна и да се създаде график, чрез който да се избегне струпването на голям брой спортуващи по едно и също време, а децата от трите спортни клуба да имат равен достъп до плуване.

„Всички деца имат правото да спортуват и да се развиват. Не трябва да допускаме ползването на общинските спортни съоръжения да е проблем за тях. Те са създадени, за да дадат равен шанс на всяко дете да спортува и наш ангажимент е да си сътрудничим, за да ги подкрепим“, подчертава председателят на ДАЗД д-р Елеонора Лилова.

ДАЗД ще продължи да търси съвместни решения за всеки такъв подобен случай, за да могат всички деца да имат равен достъп в използването на общодостъпни съоръжения и спортни бази.

Споделете ни във:

1 thought on “Агенцията за закрила на детето се самосезира за казуса с басейн Младост

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.