АктуалноВластГрадътИзбориНовиниОбщина Пловдив

Нов зам.-председател в местния парламент на Пловдив

Бивш социалист влиза на мястото на зам.-кмета по транспорт от „Браво Пловдив“ в Общинския съвет

Общинският съвет на Пловдив ще трябва да избере нов заместник-председател от групата на „Браво Пловдив“, след като техният представител Савина Петкова официално зае поста зам.-кмет с ресор транспорт в екипа на кмета Костадин Димитров.

Официално: Савина Петкова е новият заместник-кмет по транспорта в Община Пловдив

Припомняме, че съгласно закона тя трябва да подаде оставка като общински съветник до председателя на местния парламент и чрез Общинската избирателна комисия. по процедура ОИК на свое заседание ще прекрати пълномощията й и ще обяви името на следващия избран за съветник от листата на ПП „Българска прогресивна линия“, с чиято регистрацията сдружение „Браво, Пловдив“ се яви на избори. Според регистрацията следващият в листата е д-р Любомир Паунов. 

Кой е д-р Любомир Паунов?

Той е от Пловдив, роден е на 29 март 1988 г. Завършил е Езикова гимназия „Пловдив“ и Медицински университет – Пловдив. Паунов е трето поколение лекар и учен. Има придобита магистратура по Здравен мениджмънт. ОНС „Доктор по медицина“ и специалност по „Обща хирургия“. Има множество следдипломни обучения и участия в научни форуми, световни и вътрешноуниверситетски проекти и е автор на над 50 публикации в научни списания.

Д-р Любомир Паунов като кандидат за общински съветник от БСП на предходните местни избори.
Д-р Любомир Паунов като кандидат за общински съветник от БСП на предходните местни избори.

Работи в Първа хирургична клиника на УМБАЛ „Св. Георги“ – Пловдив и е главен асистент в МУ-Пловдив в Катедра по специална хирургия на англоговорящите студенти. Зам.-председател е на УС на РЛК на Български лекарски съюз – Пловдив с ресор болнична помощ.

Той е син на доскорошната ректорка на Медицинския университет проф. Мариана Мурджева. Допреди година и нещо д-р Любомир Паунов бе член на БСП под тепетата.

На предходните местни избори през есента на 2019 г. той бе под номер 10 в листа на социалистите за Общинския съвет, а на Местни избори 2023-а бе шести в листата с кандидати на Браво Пловдив.

По време на кампанията миналата есен той сочеше за свои приоритет подобряване на общинското здравеопазване с конкурентно-способни здравни заведения.

Очаква се д-р Паунов да се закълне като общински съветник на следващата редовна сесия на Об С идната седмица.

Кой обаче ще бъде излъчен да заеме мястото на Савина Петкова на председателския подиум в местния парламент още не е ясно. По правилник излъчването на заместник-председател на Общинския съвет от дадена група става с решение на Об С, след гласуване. Преди това групата прави предложение и изпраща уведомление до председателя на Об С, който го огласява в началото на заседание.

Снимки: Фейсбук

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина