Нападателят на Митко с 4 акта за нарушения на противоепидемичните мерки по време на локдауна (ГАЛЕРИЯ)

Актуално Градът Криминале Новини Под ножа Темида
Нападателят на Митко с 4 акта

Обслужвал ежедневно клиенти в заведението си, докато всичко беше затворено

Множество сигнали и за нарушение на тишината в периода ноември-април

Множество проверки за нередности в обекта YellowDot в Капана, стопанисван от нападателя на Митко- Ивайло Пенов, са правили органите на реда в месеците на локдауна. Показно и сякаш напук на всички в квартала, задържаният за хулиганската проява адвокат работеше през цялото време от ноември до март, когато другите заведения бяха затворени. Между тези месеци срещу него има и най-много подадени сигнали.

Поредна проверка в работещото по време на локдаун заведение през зимата

От Районна прокуратура ни информираха, че служителите на реда са констатирали нарушения на противоепидемичните мерки в заведението YellowDot на няколко пъти. Наш читател пък ни изпрати кадри от зимата, на които ясно се вижда как въпросният обект е единственият работещ в Капана, при пълна забрана за това.

Ивайло Пенов е запалил огньове за клиентите си в единственото работещо заведение в Капана през зимата

„Заведението не просто бе отворено, а отвън имаше маси и столове, гъби за топлене на клиентите, палеха дори огньове. Заведението работеше и вътре на пълни обороти, като персоналът дори канеше пешеходците в иначе тъмния и пуст квартал да играят настолни игри, да се стоплят и да пият по нещо вътре, напълно открито и спокойно. По това време всички други бяха под ключ. Само този човек имаше наглостта да работи, при това пред очите на всички”, пише ни нашият читател.

Официално от прокуратурата съобщават, че на Пенов са наложени 4 акта за нарушения на чл. 209 А във връзка с чл. 65 ал. 1 от Закона за здравето. Той е санкциониран заради работещия обект и допускане на клиенти.

Въпреки системните проверки и актовете, Пенов продължи да работи през целия период, в разрез с всички указания на здравните власти и с всички етични норми на този вид бизнес, който претърпя огромни вреди в рамките на локдауна.

С отварянето на заведенията отвън, при ограничения за шум и работно време, Пенов продължи с нарушенията, като докара вишка пред заведението си, на която качи танцьорки и диджей в опит да превърне Капана в Слънчев бряг. Съоръжението, естествено, бе докарано незаконно в квартала. И тогава полицията на няколко пъти идва пред  YellowDot заради сигнали за силния шум от импровизираната дискотека на открито.

В крайна сметка терорът на Ивайло Пенов в Капана приключи. Заведението очевидно няма да заработи с това име и под неговото управление. Утре изтича 72-часовият арест на адвоката.

Споделете ни във:

1 thought on “Нападателят на Митко с 4 акта за нарушения на противоепидемичните мерки по време на локдауна (ГАЛЕРИЯ)

  1. Добре, дори този Ивайло да е най-големият престъпник (за това си има Съд) – спрете се…Наистина ли няма новини, от „втория“ по големина град в България?!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.