АктуалноБизнесГрадътЖивотНовиниОбщина ПловдивСпортСпортен Пловдив

Най-големият тенис комплекс вече не е на Локомотив

Тенис клуб Локомотив вече не е стопанин на емблематичните кортове край стадион Пловдив. Най-големият комплекс за тенис вече ще се управлява от клуб „Макс про 2020”, който спечели обявения от общината конкурс с три пъти по-висока оферта от тази на Локомотив. Сдружението ще плаща 6 хиляди лева наем и трябва да инвестира 4,3 милиона лева без ДДС в общо 13-те корта- три с твърда настилка, 8 червени и два закрити, в спортната зала към комплекса. От тенис клуб Локомотив са предложили инвестиции от 1,6 милиона лева и 2000 наем, което е улеснило комисията към Общинска собственост във взимането на решението кой да е победител в конкурса.

От „Макс про 2020” обещават да инвестират за 30 години в сградния фонд и трибуните, нова оградна мрежа, изграждане на енергоефективна фотоволтаична централа за собствени нужди, изграждане на кортове с твърда настилка, осветление, падел игрища, нова сглобяема покривна конструкция, изграждане на модерни системи за отопление, видеонаблюдение и озвучаване, изграждане на ефективна поливна и отводнителна система, внедряване на система за видеоконтролинг и видео излъчване, изграждане на детска площадка и стрийт фитнес.

Все пак Локомотив ще има свой дом, макар и не традиционния си. Локомотив ще стопанисва бившите кортове на Академик, след като надделяха в конкурса за тях именно в конкуренцията на „Макс про 2020”.

Специално заради инвестиционни планове за кортовете на Стад, както ги знаят мнозина, в тенис клуб Локомотив влязоха двама много сериозни бизнесмени от Пловдив- Александър Асенов от фирма „Хъс” и Димитър Златанов от „Лидер”.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина