Над 3100 първолаци влизат в класните стаи на 15 септември

Актуално Гласове Градът Живот Новини

„ Моите очаквания са да започнем учебната година присъствено. Поне такива са нагласите в системата, при, разбира се, спазване на всички възможни мерки. Ще видим в следващите няколко седмици как ще се развие обстановката”, заяви в навечерието на първия учебен ден заместник-кмета по образованието Стефан Стоянов.

Той припомни, че училищата имат автономия сами да налагат мерки вътре в сградите. „За голямо съжаление и малките тръгват с маски на училище, но разбирам и колегите- опитват се да се съобразят максимално с обстановката”, допълни дам.-кметът.

Той съобщи, че малко над 3100 ще са първолаците на 15 септември тази година.

„ Имаме пет процента повече деца в първи клас, което е и пряко отражение на нарастването на града и увеличаването на населението. В момента виждаме по-голям недостиг на места в детски ясли, но тепърва ще бъдат обявявани места. Към края на септември и началото на октомври се надявам чакащите за ясли да са не повече от 300-400. Процесът е динамичен, затова на всеки 30 дни правим прием за градини и ясли, така че да сме максимално гъвкави”, заяви Стефан Стоянов.

Не е ясен процентът на ваксинираните учители в града. Според последното изследване на синдикатите, около 40 процента са ваксинирани и преболедували общо.

„Организацията по тестване и имунизация е създадена, въпрос на лично мнение на всеки в системата е как да подходи”, каза още зам.- кметът.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.