„На кафе с куче“ в Капана организира общинският приют

Актуално Градът Живот Новини
„На кафе с куче“

Капана ще е още по-пъстър и жив тази неделя. Доброволци на пловдивския общински приют за кучета и екипът на ОП „Зооветеринарен комплекс“ организират събитието „Капана дог  – на кафе с куче“, което ще постави началото на Месеца на животните.

От 11:00 до 14:00 ч. пловдивчани и гостите на града ще имат възможността да се насладят на чаша кафе в едно от най-колоритните места в Пловдив в компанията на четириногите приятели от приюта. Десет кученца ще ви очакват в заведенията и кафенетата в близост до открита сцена „Ядрото“ на ул. „Загреб“ 14. Космати муцунки ще има на всеки ъгъл, а на самата сцена всеки ще може да се снима с тях. Целта е хората да се запознаят с животинките отблизо и, ако желаят, да ги осиновят и превърнат в част от тяхното семейство.

Специални гости на събитието ще бъдат певицата Маги Джанаварова, победителката в MasterChef 2021 г. Мария Жекова, Лили от Ютуб канала „Животът с куче“, заедно с кученцата си Петър и Арчи, и други инфлуенсъри.

Всички кученца ще бъдат придружени от доброволци от общинския приют, а гражданите, които желаят да одомашнят животинка ще имат възможността на място да разговарят с управителя на общинския приют д-р Веселин Бекирски.

Посетителите на събитието са добре дошли да доведат своите домашни любимци и да ги запознаят с кученцата от приюта.

Кафетата и заведенията в квартала на творческите индустрии са отворени за всички домашни любимци.

Повече за „Капана дог  – на кафе с куче“ можете да научите на страницата на Фейсбук събитието: https://www.facebook.com/events/390349619299047

Още редица инициативи предстоят в Месеца на животните. Първата от тях ще се проведе в Международния ден за защита на животните – 4 октомври, когато доброволци от „Пловдив чете“ ще четат откъси от книжки за кучета на децата от фондация „Паралелен свят“. Четенето ще започне в 10:30 ч. в общинския приют на Четвърти километър, ул. „Пазарджишко шосе“ 4, а след това децата ще могат да разгледат и да поиграят с кучетата.

Споделете ни във:

5 thoughts on “„На кафе с куче“ в Капана организира общинският приют

  1. Отлично начинание..На кафе с куче ,толкова е приятно,а така ще могат и да си намерят дом,кученцата..❤️

  2. Чудесна инициатива!Поздравявам всички участници в това мероприятие! Дано има желаещи да осиновят тези кученца!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.