МВР: Актове за абитуриенти, които се струпват на едно място

Актуално Изпод тепето Новини

Засилено полицейско присъствие ще има в следващите почивни дни

МВР мобилизира силите на „Охранителна полиция“ и „Жандармерия“ да следят за нарушения на обществения ред и противоепидемичните мерки в предстоящите празнични дни. Засиленото полицейско присъствие е най-вече заради абитуриентите, които се готвят да празнуват и вече се събират по големите паркинги и дворове на училища. Съобщението дойде тази сутрин от главен инспектор Дарин Димитров от отдел “Охранителна полиция” към ГД “Национална полиция” на брифинг на бул. “Цариградско шосе” в столицата, във връзка с очакваното засилване на трафика в страната.

„Противоепидемичните мерки са за всички и ако има струпване на зрелостници, ще се съставят актове. Силите на реда в градовете ще са насочени приоритетно в районите на училищата, паркингите на големите хранителни хипермаркети, моловете и места, където е възможно струпването на голям брой хора. Ще има и екипи, които ще следят за опазването на обществения ред”, посочи Димитров.

Предвидени са допълнителни екипи, за да се опази общественият ред на 24 май и да се спазват мерките, които здравният министър е наложил.

Засилено полицейско присъствие ще има и по пътищата на страната, заради интензивния трафик, който се очаква във връзка с почивните дни, съобщи Николай Крушарски от Пътна полиция.

“Пътна полиция главно ще подпомага движението, при необходимост ще се включва да регулира, за да могат гражданите да напуснат градовете и да се придвижат по-лесно и безаварийно. На входно-изходните артерии в големите градове, където е възможно ще бъде създадено реверсивно движение“.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.