Дупката в комуникацията между Община Пловдив и Областна администрация отново всява смут

Актуално Власт Гласове Новини Под ножа

Общинският щаб говори за 50% заетост на местата при събития, а Областният за 30 на 100

Културните оператори и гражданството се питат какво да спазват

Общинският кризисен щаб в Пловдив оповести противоепидемични мерки, базирани на разпореждане на кмета на Община Пловдив Здравко Димитров и в изпълнение последната заповед на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, според които „културни и други мероприятия, които могат да се провеждат на закрито и открито да се осъществяват при заетост на местата до 50%, спазване на дистанция от 1,5 м. и всички противоепидемични мерки“.

Общинският кризисен щаб в Пловдив оповести противоепидемични мерки

Припомняме, че вчера областният управител Дани Каназирева, след заседание на Медицинския щаб обяви, че се разрешава 30 на 100 заетост от капацитета на залите и откритите сцени.

Въведоха допълнителни епидемични мерки за Пловдив и областта

Културните оператори и гражданството се питат какво да спазват.

От Община Пловдив коментираха пред Под тепето, че спазват заповедта на министъра, тай като нямат официално писмо от областния управител. Единствено писмо, в което се изисква от общините да информират Областния щаб за предстоящи масови мероприятия.

От кабинета на Каназирева още не са отговорили на запитването, коя заповед е по-тежка.

Припомняме, че такъв казус вече имаше със заповеди на кметове от областта в началото на пандемията и извънредното положение.

Принципно и двете разпоредби са законни и трябва да се спазват, а заповед на министър независимо дали е в условията на извънредна епидемична ситуация, или не, не може да отмени нито кмет, нито областен управител.

Споделете ни във:

3 коментара за “Дупката в комуникацията между Община Пловдив и Областна администрация отново всява смут

  1. Абе дали 30%, дали 50% ще разрешават – все ми е тая, даже и 12% ми се вижда множко, оти я ша си кютам у дзадната стаичка заключена на сухари и чешмяна до Коледа и даже на фнучката няма да отварям, ЗА ДА НЕ МИ ГО ДОНЕСЕ.
    С детешка логика и с телешки възторг Будалите под командата на ОпънОПЕРАторка нека се юркат да си закупуват билетченца (МУЗЕЙНА ценност след ПАНдемията!) за културските ивенти.
    Юруш, будали!

  2. От самото начало са неадекватни и безпомощни. Силни са само в алчността си за медийно внимание.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.