АктуалноЗабравеният градИзпод тепетоМненияНовини

Може да влизате във Форум Север от запад – СНИМКИ

Светкавична реакция от Община Пловдив: Няма и час след публикацията ни, оградата на площада беше премахната 

Работници на „Драгиев и Ко.“ бяха изпратени по спешност да премахнат оградните пана, препречващите движението на граждани и туристи към новооткрития Форум Север, видя репортер на Под тепето.

Това се случи за по-малко от час, след публикацията ни, че откритият Форум Север е закрит.

Репортерското ни проучване показа, че нито ресорният кмет по строителство Пламен Райчев, през чиято дирекция премина проекта за реставрация и консервация на най-пищната част от Агората, нито зам.-кметът по култура и опазване на историческото наследство Пламен Райчев имат представа, защо има огражданията на подстъпите към официално открития във вторник Форум на древния Филипопол от западната и източната страна.

След 5 позвънявания по телефоните на двамата и в пресцентъра на Община Пловдив, в рамките на 15-тина минути, стана ясно, че най-вероятно бдителни служители на ОП „Общинска охрана“, виждайки отместената ограда на площад Централен, са я поставили отново на стълбите.

Това върна лентата назад и присъстващите на откриването на 19 април журналисти си спомниха, че всъщност за рязането на лентата въпросните огради бяха просто издърпани настрани.

Чия е била задачата и отговорността да бъдат махнати от обекта?

Според  двамата зам.-кметове това е задължение на изпълнителя на обекта  добре позната фирма „Драгиев и Ко.“, което възниква в момента, в който той получи разрешение за ползване, тоест АКТ 16.

Някои ще си помислят, че това са заяждания на дребно. Да, ама не! Това е още една показалка към липсата на координация между етажите на властта в Пловдив и липсата на контрол.

За протокола: заграждението към пешеходната връзката на Агората с Епископската базилика на Филипопол от източна страна на тротоара все още не е премахнато.

Така че връщайте камиона на „Драгиев и Ко.“

Пакостници оправят улиците на града, ще ги видите и край разкопките (СНИМКИ)

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Един коментар

  1. Уважаема Г-жо, научете имената на ресорните зам.кметове и наименованията им, това е неуважително. Не се заяждам, в едно изречение 30 грешки и безсмислици.Добронамерен съвет: не пишете глупости, излагате се! Апропо, достъпът до всяка една археология трябва да е платен. Весели празници!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина