АктуалноГрадътНовини

Местният парламент почете жертвите на земетресението в Турция и Сирия

С минута мълчание в памет за жертвите на опустошителното земетресението в Турция и Сирия започна заседанието на Общински съвет-Пловдив днес. Предложението бе направено от общинския съветник от ДПС Али Байрам в началото на сесията и не бе предложено на гласуване.

Независимият Слави Георгиев отправи молба към ресорния зам.-кмет Йорадн Ставрев за доклад относно готовността на Община Пловдив с информация какви са възможностите за реакция при бедствия и как сме помогнали сега. Докладът бе поискан не веднага, а в близките дни.

Припомняме, че преди два дни от града заминаха шестима членове на ОФ „Пловдив 112“ на спасителна мисия към южната ни съседка, по-късно стана ясно, че те са изпратени без да са им дадени, купените за нуждите на доброволно формирование бус и пикап, както и къртачна техника.

На официалното питане на медията ни по въпроса бе отговорено, че добровлците пътуват с транспорт на НАРД.

Йордан Ставрев взе думата пред съветниците със следното уточнение:

„Всички операция са под ръководството на държавни структури. Има разписани програми и ние участваме когато ни се поиска такава помощ. Самостоятелно не осъществяваме такава дейност“, уточни зам.-кметът и допълни, че ще има доклад.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

2 коментари

  1. Бръснача на Окам. Когато някой общински велможа прилича на кнетен, държи се като кретен и постъпва като кретен, най-вероятно Е кретен. Неприятно, но факт.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина