АктуалноБотев ПдГрадътНовини

Местният парламент отказа споразумението за стадиона на Ботев

Петима от призованите да присъстват на сесията привърженици на отбора дойдоха в Об С. съветниците не подкрепиха предложението на кмета, нямаше дебат по точката

На вчерашния призив на Илиян Филипов към феновете на Ботев да дойдат на сесията на Общински съвет – Пловдив, днес се отзоваха общо петима души. Привържениците на жълто-черния тим присъстваха в заседателна зала на местния парламент в знак на подкрепа и за да проследят гласуването на точка 5 за  споразумението между Община Пловдив и ПФК „Ботев–Пловдив“ за ползването на Колежа. 

Според предложението на зам.-кмета по строителство Пламен Райчев, то трябва да определи конкретни срокове за използването на новия стадион „Христо Ботев“ от клуба, тъй като в сега действащия договор е записано до провеждане на концесионна процедура. Уточняването на срокове щяло да отвърже ръцете на клуба да инвестира и да прави подобрения.

Дебат по точката не се състоя, гласуването мина бързо и с 15 гласа „За“, 5 „Против“ и 21 „Въздържал се“ предложението не бе прието.

Феновете, които кротко изгледаха гласуването и си тръгнаха тихо с репликите:

„Ние сега стартираме“, „Ще видите какво отприщихте“.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина