АктуалноГласовеГрадътЖивотКварталиМненияНовиниОбщина Пловдив

Мечките на парк Лаута изумиха пловдивчани

Изненадващата поява на композиция от две мечки в парк Лаута изуми много пловдивчани. По-големият мечок държи табела „Добре дошли в парк Лаута”, а малкото мече до него гледа тъжно в пространството. „Вероятно сигурно защото е занитено с геобразни планки за земята”, предполагат граждани в социалната мрежа. Снимката на композицията обикаля из Фейсбук вече няколко дни и стана повод за много коментари и шеги.

Естетиката на „многопластовата” творба от неизвестен автор няма нужда от коментар. Особено начинът на монтаж и закрепване. „Можеше с верига да ги вържете”, предлага в коментар под снимката във Фейсбук Станимир Караславов.

„ Чувството за красиво в градската среда отдавна е мираж. И ако преди години с решенията са се занимавали екипи от архитекти, художници, то сега районните кметове взимат решения, които са твърде далеч от компетенциите им”, коментира ландшафтният архитект Невена Цветкова.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

 1. Не знам кое, кого е изумило, но препоръчвам на екипа, да създаде една рубрика от типа “ И ний сме дали нещо на света“, защото само последната седмица, предложенията са достатъчни…Като се започне от обезопасяващия европалет, на Римски стадион, минем през климатика в Капана, закрепен с анкерен болт в паве и стигнем до тази „композиция“, укрепена с ъглови планки !

  1. Право си, майно „РВ“ ала то Плевело си има Коренище и нека щом е станало дума да посочим срамежливо кой Фактор в наши дни е отговорен Градо фместо КУЛТУРА да култивирВа ХАЛТУРА, културоподобни преструвки чрез КулТурскио Календар на фабрика за изг7зици Фондация Пловдив’2019 / ЕСК – та да бръкнем дълбочко да ИЗКОРЕНИМ

   АрхеоКулТурист Панов

   (заедно с неявяващия се на работа негов господар ЗИКО баскетБОЛЕН мозъклия, който подлежи на Дисциплинарно УВОЛНЕНИЕ -не „оставка“, о, не- плюс обезщетения по Съдебно Решение за нарушаване на закона / КОДЕКСА поради липса на висшестоящ в Йерархията Служител наказващ / УВОЛНЯВАЩ)

   ДОЛУ ПАНОВ =плиткоумно кречетало!

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина