АктуалноГрадътИзбориНовини

Манол Пейков цитира Георги Господинов: Апокалипсисът е възможен във всяка отделна страна (ВИДЕО)

Парламентът, който ще бъде избран на 14 ноември, ще излъчи правителство, смята издателят и кандидат-депутат от Демократична България

„Апокалипсисът е възможен във всяка отделна страна“ – този цитат от „Естествен роман“ на Георги Господинов припомни издателят и кандидат-депутат Манол Пейков в контекста на развиващата се ситуация с коронавирусната епидемия. Пейков гостува във видео-студиото „В Капана“ на „Под тепето“ за разговор на тема предстоящите избори, евентуалният бъдещ парламент и възможността той най-накрая да състави правителство, въпроси за политики, свързани с културата и актуалната тема – коронавирусът.

Смятам, че парламентът, който българите ще изберат на 14 ноември, ще състави правителство, коментира Манол Пейков. Според него силите, които искат промяна и развитие на държавата без корупция, с дигитализация, прозрачно управление и ремонт на съдебната система, ще надмогнат силите на статуквото. В предходните два парламента силите са били изравнени, а според него „Има такъв народ“ ще бъдат ключови и по-диалогични в новото Народно събрание.

Намаленото ДДС от 9% е дала шанс да се вдигне качеството на издаваните книги, коментира Пейков и уточни, че конкретно в издателството, което той ръководи – „Жанет-45“ – са вдигнали ставките за преводачите, като и тези за редакторите. Той подчерта изключително важната роля на редактора в крайния продукт.

Пейков, който е кандидат-депутат от пловдивския избирателен район МИР 16 от Демократична България с бюлетина номер 32 и преференция 102, добави, че ще продължи и живите включвания през фейсбук с неговия колега депутат д-р Симидчиев, свързани с информационна кампания и призоваване на хората да се ваксинират.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

4 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина