КултураНовини

Филм за Камен Чанев спечели Кристална лира

Документалният филм „Тенор“, посветен на големия български артист и поредицата „На опера с БНТ2“ донесоха на създателите си Годишната награда на Съюза на българските музикални и танцови дейци

Документалният филм „Тенор“, посветен на големия български артист Камен Чанев и поредицата „На опера с БНТ2“ донесоха на БНТ и създателите си Кристална лира – Годишната награда на Съюза на българските музикални и танцови дейци и CLASSIC FM радио и агенция „Кантус Фирмус“.

Отличието се присъжда всяка година в Деня на Народните будители за върхови постижения в областта на музикалното и танцово изкуство. Тази година наградите се присъждат за постиженията в два творчески сезона -2019/2020 и 2020/2021. Акцентът на тържествената церемония по връчването на кристалните статуетки в Софийската опера беше 120 годишнината от създаването на Съюза на българските музикални и танцови дейци. Наградата за екипа на предаването „На опера с БНТ2“ е в категория „Музикална критика и публицистика“.

На церемонията в Софийската опера снощи на Камен Чанев беше присъдена специалната награда на Съюза на българските музикални и танцови дейци  и CLASSIC FM радио. С продължителни аплодисменти и изправена на крака публиката в залата отдаде почит на големия артист.

Още по темата може да видите в КАПАНА.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина