АктуалноГрадътИзбор на редактораИзпод тепетоМоите отговориНовиниОбщина ПловдивРазследване

Липсват документи за имота на Вероника Иванова на пл. „Централен“

Нито в кметството на район „Централен, нито в Голяма община има каквито и да било внесени документи във връзка с инвестиционно намерение на бизнесдамата Вероника Иванова, която взе имот на пл. „Централен“ с археология.

Това показа разследване на Под тепето. Пред репортерът ни кметът на район „Централен“ Георги Стаменов подчерта, че правомощията за терените в тази част на центъра са под юрисдикцията на главния архитект на Община Пловдив.

По думите му, според разписаните законови процедури, инвеститорът трябва да има сключен договор с Археологическия музей, от където трябва да се произнесат за наличните артефакти и тяхната значимост. Необходимо е също да бъде съгласувана скица-виза в НИНКН и след това самият инвестиционен проект.

От пресцентъра на Община Пловдив заявиха пред Под тепето, че при тях няма никакви входирани документи, нито проект. Администрацията само е установила факта, за който медията ни първа съобщи, а именно, че имотът е ограден.

От високо е видимо, че в дупката са хвърлени стари рекламни винилови пана, които висяха на предишната ограда и няма започнати дейности на обекта.

Под тепето продължава да следи казуса.

Как въпросната бизнесдама унищожи един паметник на културата в сърцето на града четете ТУК.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

21 коментари

 1. Щом няма нищо утвърдено в Общината, тя би могла да обяви международен архитектурен конкурс за бъдещата сграда и след това да представи подадените проекти за обществено обсъждане.

  1. …СВИНЕТЕ ЗА ГЛАВНИТЕ БУКВИ, АМА СВИНСКОТО „ОФОРМЛЕНИЕ“ на ПодТеЛе… =ПодТъпото= претрупано с натруфени КРАСИВОСТИ и разчертано с дебели черти и излишни пространства – задръства МОЯ дисплей и се пречка със запецнали „функции“ като чукундурското непрогледно „КАПЧА“ което не спира Тайландския роБОТ докато има елегантни четирицифрени конкурентни Кодове както ПОТВ- Ако не желаете да обменяме становища учтиво би било просто да прмахнетае ОпцияКоментар, както ТРАФИК- та да не се занимаваме с ПодТЪПОТО! Или като клубен Форум -подобно на ФейсБУКЛУК и 24ч – само Регистрирани Членове да коментират =без Анонимни, без Пена Дебелата и без полит-КОРЕКТор.

   Друго отношение не дължим!
   Делово, цивилизовано без КИЧ е подредена http://www.DempcracyNow.org
   Тежка е „царската корона“ на ЗАВИСИМОСТ… (АМзаБГ)….

   КАК Е ВЪЗМОЖНО БЕЗ „ЛАЙКС“ / ОЦЕНКИ ЗА ПУБЛИКАЦИЯ И РЕПЛИКА?

   ОПРОСТЯВАЙ БЕ, БУДАЛА! КОМПАКТИРАЙ, МИЛИМЕТРИТЕ СА МИ ЦЕННИ. „ТАГОВЕ“ долу вдясно, че и ТЪПО рамкирани =WTheF…?

   АНИМАЦИИТЕ САМО ПРЕЧАТ И СА НИ ОТБЛЪСКВАЩИ! „СГРОМОЛЯСАЛО СЕ ДЪРВО…“ ПРЕЗ ОКТОМВРИ = ТОЯ ТИКЕР ВМЕСТО НА МОЯ ДИСПЛЕЙ – СИ ГО НАТИКАЙ В …ИМЕННОТО!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина