Лимузината на Николай Пловдивски продължава да е с незаконна синя лампа (ВИДЕО И ГАЛЕРИЯ)

Актуално Гласове Градът Новини Под ножа
Митрополит Николай литийно шествие синя лампа

Две лимузини- Ауди 7 и Мерцедес S, и един чисто нов джип Тойота, докараха Николай Пловдивски и приближените му духовници до църквата Св. Богородица за днешното литийно шествие по случай празника на митрополитския храм Св. Марина.

Пищната автомобилна процесия, отговаряща визуално повече на едни други сюжети, а не на църковни, водеше личното возило на  главата на най-голямата епархия у нас, на чието предно стъкло продължава да седи напълно незаконно сигнална синя лампа като тези, които се ползват от НСО.

Днес, за пореден път, полицията си затвори очите. Множество униформени охраняваха събитието, но никой от тях не забеляза устройството, което имат право да ползват само автомобили със специален режим на движение. Какъвто Аудито на владиката не е.

Вижте цялата ни поредица по темата ТУК

Шествието тръгна точно в 18.30 часа от Св. Богородица, водено от военен оркестър. И от дрон в небето, който неумело управляваше човек с расо- дронът се разби в короната на дърво.

Друг с камера пък се катереше по кошчетата за смет на главната, за да снима процесията, излъчвана на живо по тв канала на пловдивска митрополия.

Рамо до рамо владиката вървеше с кмета Здравко Димитров и генерал Явор Матеев. Следваха ги стотина миряни. Точно в 19 часа, в Св. Марина започна празничната архиерейска вечерня. Утре храмовият празник продължава.

Пред митрополитската църква миряните заобикаляха други духовнически коли, коя от коя по-скъпи, с еднакви кръстове на предното стъкло вместо сини лампи.

Споделете ни във:

20 thoughts on “Лимузината на Николай Пловдивски продължава да е с незаконна синя лампа (ВИДЕО И ГАЛЕРИЯ)

 1. Пирнографията на Пловдив—кмета със свинаря плюс уж вярващия!невероятна до повръщане КОМбинация!

 2. Има ги едни прелетни ТРОЛОВЕ които се фключват ф интересна дискусия за да се недвикват един-друг и надпопържат.

  Обикновено дежурят 24/7 на амбразурата във елитнио ПловдивОнЛАЙНАрский сайт.

 3. Абе Иво ,що не написа една мощна статия, заклеймяваща педераса на електрическата тротинетка дето летеше със стотачка по магистралата? По черквата е супер да фърляш лайна нали. По мънкипоксаджиите обаче шефката с ислямско вероизповедание и име на наркотик забранява! Няма долари а? Дейба и недъгавите драскачи с разхлабени ануси дейба!

 4. Що не си гледате Котката и мишката, а пишете за Църквата. За това ли ви плащат? Жалки.

  1. „СВИНЕТЕ г-не Джери (другарю?) ако нещо си наскърбен, ала за жалкото пловдивско гражданство някои Теми представляват интерес, жизнен понякога!

   Пък ти хич не се назорвай да ги четеш, ти не си жалък, ами АРХОНтин

   Бай-бай, бай Джери!

   1. ЩО ли? Ами тоя ЩО СЕ ПЕРЧИ, ПОКАЗВА, БЛОКИРА ЦЕЛИЯ ГРАД – как да не го уважимЕ

 5. Предишният ГЕНЕРАЛИСИМУС ПОЖАРОГАСИТЕЛЯТ беше избираем– каза:

  БоБо се преструваше на …привлекателен за безбройните попадии та дано да гласуват. ПОСЛУШНИК, на колене, облизваше икони, десници и г7зове старателно и показно ===ДА, НО НЕ.

  Документираният на снимките Генералисимус ако е истински професионален войник ТОЙ ПРЕДСТАВЛЯВА ДЪРЖАВАТА и няма работа в строя при ИДЕОЛОГИЧЕСКИ събития, демонстрации и циркове нито джихадистки, нито будистки, нито болшевистки, нито Харе Кришна!

  Ало, околийският губернатор, телефонче нямаш ли?

  1. Даже другарят Живков дето ни яздеше десетилетия се наложи да си я натика ЗАДЪЛЖИТЕЛНАТА религ… идиология в …именно!

 6. Защо синята лампа да е незаконна,та той си е служител на ДС,колега на Семерджиев потомък на комунистическия боклук ген.Семерджиев,който искаше да му дадат пистолет да се самоубие …комунистическото шоу няма край.

  1. Комитет ДСигурност нямаха пожарникарски сигнализации каза:

   Ти къде си виждал главорезите и Агенти на К.Д.С. да се перчат със СИНЯ ЛАМПА?
   Те работеха тихомълком, скришом, с нож в гърба.
   Синя лампа имаха КАТаджиите.
   Сегашната Нова Мода за АГЕНТИ Е …ПОЗЛАТА!

 7. МИКОЛАЙчик даже няма МОНАШЕСКО …ИМЕ!

  Кара си с даденото му по рождение от татенцето БАРЕТА (Бияч на БКП) именце милият – без МОНАШЕСКО, задължително при пострижение и отречение от светската суета. Защо ли? Защото манастир не е помирисвало изчадието комунистическо, никога не е бил честен и почтен МОНАХ, камо ли отшелник, постник, духовник…

  Пазарлъкът изглежда е бил под преструвка „религиозническа“ да го парашутират да МУТРО-полит-иканства из Румелията, да интригантства, да угоява …когото трябва (взаимно, да). От пръв поглед още от Името Миколай-Герголюб Баретов си личи = Аятоллахът със злия поглед, с ролекса и лимузината със пожарникарска сигнализация е Ментарджия, Далавераджия, не е читав тоя с неговата непризната не-акредитирана килийна измислена като за баш-будали „академия“.

  „Академично“ ли беше пЪрвенюшкото подобряване на Света Марина да я нагизди като някаква ючбунарска . . . и да оскверни съкровените древни стенописи – или опростачаване, герго-селяндурско? Ново висше стъпало в *р*вославната култура на Града според прокурорското *р*восъдие!

  Нека спестим подробности за психо-диагнозите на Кольо-студентчето което обявило, че е хванало Дядо Господ за шлиферо. На болни хора не се подиграваме.

  През турско можеше да има значение какво проповядва Миколай-Герголюб Баретов. И кому раздава Тиквен Медал „ЕРМ“ /Херм /Хермес – на ортаци КлептоКрати, съзаклятници в нотариалните му магьосничества.

  САН КИРИКО = кражбата на века от *р*вославието подпомогнато от *р*восъдието: от МАА =Междунар. Академия по Архитектура, от джоба и от залъка на архитектите, отчислявали десетилетия наред половината от всеки хонорар – без нито стотинка църковна нито държавна. Само укрепването на свлачището костваше колкото Палатите около разкашканото църкве съчинени като „да мязат“ от арх. Любо Шинков, НИПК.

  Ами като настъпи ВИДОВДЕН, попе, Геената Огнена как ще прескочиш? Или ти си делови ючбунарски бизнисменин и в такива работи НЕ ВЯРВАШ?

  Нация от ПОСЛУШНИЦИ много им се иска на мутро’полит’ика и на неговите биячи, попадии, архонти, архонтеси и архонтчетата им. ДЪРЖАВНА църква – и драпат за заплати за задължително „веро“учение за неизтрезняващите презвитери. И на войската се натрапват юродите.

  Надали.

  В белите държави в 21 век средновековни акъли важат само вътрешно в секти, култове, клубове и мормонски племена и масонски ложи. Свобода на съвестта има постигната. Който иска семинария – прав му път. Аятоллахът да си царува …в Азия!

  Религия е нещо различно от ВЯРА. Организираната в институции “вцърковена” РЕЛИГИЯ е хорска направа. Нещо човешко =пълно със грешки, независимо какво ни лъжат. Цели да организира и командва народа, тълпите, масите кръстоносци срещу джихадисти, в изпълнение на нечии интереси и заповеди. А второто след Религ-Идеологическите фанатизми проклятие върху човечеството е Патрио-Шови-Национал-Нацизмът. Междуселски-Махленски-Мафио-КлубФЕНски гангстеризъм. Омраза срещу различаващите се от племето, смърт за дисидента!

  ВЯРАТА си е друго, вътрешно, искрено, истинско, без професионални посредници със златен телефон до „Горе“. Без командири. Както българските БогуМили научиха западните Катари и света, божественото е във Съвестта на всекиго от нас. Гностици бяха първите християни идеалисти преди самозвани епи-скопи (над-взиратели) да ги яхнат и оскубят.

  Задължителни идеологии, (всуе)верия и ритуали вече отдавна не важат. Претръпнахме. ВиК попе, Великден и Коледа, толкова.

  БългароСъветската сибир-азиатска *р*вославна секта Гундяева ни е дъщерна, отцепила се в Схизма от майчината ни изконна византийска константинополска Вселенска Катедра и не е меродавна за душевността нито за духовността на румелийския народец.

  След комунистическите вярвания, практики и квази-религия Суверенът е отделно от учреждението БП”Църква” Лимитед.

  По-хигиенично е…
  =

    1. А може би …злобарКА?

     Последните ми 78 стотинки не ми стигнаха за свещичка и ще се откажа да съм ВЦЪРКОВЕНА!

     1. 80 ст свещичката за да позлатим Миколай попа с 25 карата!

      (Гнусното му малоумно оправдание че нарушава Третия Монашески ОБЕТ = НЕСТЯЖАНИЕ = не-притежание, бедност, скромност, аскетизъм беше че той нямало да бъде Собственик завинаги, той милият само ВРЕМЕННО ЩЯЛ ДА ПОЛЗВА благата и да грухти!

      Докато набожните сиромаси се чудят откъде да ползват временно коричка ХЛЕБЕЦ!)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.