АктуалноВкусът на градаЕвалаЖивот

Легендарна бира в лимитирано количество в Котка и мишка

По случай Световния ден на бирата в култовия бар в Капана ще изкушат всички ценители и колекционери с 6 бройки от най-рядкото пиво в света – Westvleteren 12

Westvleteren  e една от осемте трапистки марки бира, заедно с Achel, Westmalle, Chimay, Orval, Rochefort, Engelszell и La Trappe, които имат правото да носят знака „Автентичен трапистки продукт“, като е най-малката измежду пивоварните. Годишното производство е минимално, а да се сдобиеш с бутилка от скъпоценната течност изобщо не е лесно.

Първоначално купувачите са били ограничавани с до десет каси с по 24 бутилки бира на автомобил,  но с нарастването на популярността на пивото, това количество първо е намалено до пет, след това до три и сега до две или дори една каса. Освен това бирата трябва да бъде резервирана онлайн през уебсайта на абатството, с регистрация седмици или дори месеци преди планираната дата за вземане.

От днес, в „Котка и Мишка”, ще намерите ексклузивни 6 бройки от най-търсения вид на пивоварната – Westvleteren 12. Тя се произвежда от 1940 година и  е истински шедьовър в своята сложност, но и в същото време – прекрасна в своята простота. Изящният мек вкус на карамел и шоколад се съчетава идеално със сладките стафидени и орехови нотки в аромата. Заедно с твърдия алкохолен процент се получава приятен плътен, дълготраен и топъл послевкус. Идеалният подарък, който да направите на запалените колекционери на хмеловата напитка, или пък на себе си!

За любителите на наливното пиво, отново в лимитирано количество от само един кег, от днес закачаме на крана и Delirium Red, която сме убедени, че всички ценители на белгийските бири (а и не само 😊) високо ще оценят!

Веселина Михайловска

Създава съдържание, насочено към туристите и гостите на Пловдив и отговаря за рекламната и маркетингова стратегия на медията и популяризирането на съдържанието ѝ.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина