АктуалноВкусът на градаЖивотЗабавлениеНовини

Къде да пием кафе след разходка в Старинен Пловдив?

3 заведения, предпочитани от екипа на единствения дигитален гид Lost In Plovdiv

Не може да сте в Града под тепетата и да не сте се разходили нито веднъж по стръмните калдъръмени улички в Старинен Пловдив. Архитектурно-историческият резерват е разположен върху три от хълмовете на Пловдив – Небет тепе, Джамбаз тепе и Таксим тепе, известни още като Трихълмието. Той е формиран вследствие на непрекъснатия живот в града в продължение на векове и съчетава в себе си духа и архитектурата от Античността, Средновековието и българското Възраждане.

Неведнъж екипът на единственият дигитален гид в Пловдив- Lost in Plovdiv ви e разхождал виртуално из скритите му потайности или са ви разкривали през нашия поглед популярните туристически забележителности. И макар да не заема толкова голяма площ, ако наистина искате да видите всичко наведнъж, лятната разходка може да бъде доста изтощителна. Затова и спирката за по кафе или питие се превръща в абсолютно задължителна. Въпреки централното му разположение обаче, имайте предвид, че тук кафенетата не са прекалено много и понякога може да ви е трудно да намерите заведение, в което просто да пийнете нещо. Но нашият екип е насреща и подготви за вас някои предпочитани места.

Започваме с кафенето с най-епичната гледка, на което около часовете на представления е невъзможно да си намерите места. Кафе Арена се намира точно на входа на Античния театър и предлага спираща дъха панорама към сцената, Сахат тепе, Младежкия хълм и южната страна на Тунела. Ако искате да се потопите в атмосферата на Стария град с чаша от кофеиновата напитка или разхладителен коктейл вечер, това е мястото.

Цялата разходка на Lost in Plovdiv вижте тук

Веселина Михайловска

Създава съдържание, насочено към туристите и гостите на Пловдив и отговаря за рекламната и маркетингова стратегия на медията и популяризирането на съдържанието ѝ.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина