“Кой кадрува в КОЦ?”

Актуално Власт Градът Избори 2021 Новини ПУЛС

ОбС смени временно изпълняващия длъжността директор на Онкологичния диспансер

Директорът на Комплексен онкологичен център д-р Пламен Фотев, избран преди няколко месеца временно за тази длъжност, бе сменен днес с д-р Тихомир Дерменджиев от Общинският съвет на Пловдив, до провеждането на конкурс.

Д-р Пламен Фотев от МВР поликлиника ще е вр. и. д. директор на Онкото

Решението бе взето с мнозинство от 34 души “за”, като 10 бяха “против”, а четирима се въздържаха от гласуване. Предложението дойде от  “Кауза Пловдив” и бе внесено в извънреден порядък.

От опозицията попитаха вносителите защо е наложителна извънредна смяната на едни и.д. с друг.

Д-р Атанас Баташки от БСП заяви, че буди голямо недоумение как изведнъж някой решава, че ще прави еквилибристики, без ясни мотиви за нещо толкова сериозно. “Тези каламбури съгласувани ли са с кмета? Kой кадрува в КОЦ?”, попита Баташки.

Какъв е смисълът от тези действия? Прозират нечий интереси, или схеми! Това е немотивирано и нелогично предложение! Кога ще бъде насрочена дата за конкурса? – допълни питането си той.

След него Йордан Иванов попита къде е д-р Дерменджиев и отбеляза, че временните решения в община Пловдив са най-постоянни. Иванов също зададе въпроса кога ще е конкурса за управител.

Вносителят Костадин Георгиев отговори, че причината за това предложение се базира на факта, че от септември м. г., когато бе назначен доц. Фотев, лечебното заведение не е мръднало и крачка напред.

КОЦ купува втори линеен ускорител за 5 милиона лева

“Умират хора! КОЦ трябва да се развива”, каза той.

“Нямаме нищо против д-р Дерменджиев. Подходът е лош. Става непочтено”, коментира Йордан Иванов.

Председателят на групата на Демократична България Веселина Александрова допълни, че управляващото мнозинство в Об С взима решения на тъмно. От групата призоваха да бъде отхвърлена точката.

Али Байрям от ДПС предложи да се оттегли за следваща сесия, за да се запознаят всички с мотивите за предложението.

Мнозинството обаче отхвърли и двете предложения и прие рокадата в КОЦ.

Решението бе предшествано от бурни дебати, при които се наложи кметът Здравко Димитров да призове съветниците да не отлагат точката и да се държат по-сериозно.

Очаквайте подробности.

Вижте в следващото видеото какво каза кмета Здравко Димитров по темата:

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.