Кметът за големите павета от „Карловска“: На отговорно пазене са

Актуално Градът Забравеният град Новини Под ножа

Къде са големите павета от „Карловска” и защо поетият от общината ангажимент улицата да изглежда в автентичен вид след дейностите по Водния цикъл вече не се спазва. Това питат живущи в Кършияка и хора, които милеят за културно- историческото наследство.

Тъй като днес ресорният зам.-кмет Пламен Райчев отсъстваше от общинската сесия, Под тепето се обърна към кмета Здравко Димитров по казуса с изчезналите големи павета. Той е категоричен, че това няма как да се случи.

„ Ще кажа на Пламен Райчев да ви заведе на място, където са складирани паветата. На отговорно пазене са. Няма досега изчезнали павета. Нямаме право едно паве да изчезне. Ако някой си е позволил това да стане, ще си понесе отговорността”, подчерта Здравко Димитров.

От няколко дни Под тепето търси официално информация и относно броя на санкциите, които са били наложени на фирмите изпълнители на дейностите по Водния проект, и на каква стойност са те. Днес Зико не успя да отговори конкретно на питанията ни.

„ Санкционирани са изпълнителите на Водния цикъл, но колко пъти и с какви суми, не знам. Ще продължават да бъдат санкционирани. За всяко едно нарушение си носят отговорността. В срок са, но дали може по-бързо- да сигурен съм. Сигурно и качествено може по-добре да е изпълнението. Но това е фирма, която е избрана, преди да дойда аз. Използвам всякакви методи и начини да ги принудя да си изпълняват както трябва задълженията. Има неудобства, но това е неизбежно при един такъв проект”, каза кметът.

Споделете ни във:

7 thoughts on “Кметът за големите павета от „Карловска“: На отговорно пазене са

 1. Г-н КМЕТЕ,
  Заповядайте в удобно за ВАС време,за да се убедите в истиността на фактите
  изнесени в материала.Само не изпращайте пак г-н Райчев-вече не му вярваме!
  Нещата все още са поправими-просто улицата от край до край да бъде възстановена във вида в който си беше-с големите сиенитни двойни павета.
  В момента се извършват ред безобразия на които трябва решително да сложите край! Оставам с надежда за бърза намеса!

 2. Същото обяснение се използва и за малките павета, премахнати от местата им, през годините. Според тези обяснения – някъде има огромни купчини от павета, които няма как да не са видими! Дори ако се вярва на легендата, че липсващото „Марково тепе“ е използвано за направата на паваж – то тогава „складираните“ павета, са с подобни размери! А това не може да остане незабелязано…!

 3. Този град, под “ вещата“ опека на този глам ( кмет на Пловдив) си отива !
  Крайно време е цялата Шайка от Гурко 4 да бъде наритана яко и никога да не припарва до властта !

 4. Откраднати са, точно както и всички останали павета, измъкнати единствено поради жаждата да бъдат продадени ( най- вече зад граница) на доволно висока цена, защото са чист гранит с гаранция поне 180 години.

 5. Е, какво значи „на отговорно пазене са“ и да редят други павета? Дернев, що не поставяш по-ребром въпросите на баскетболиста, който за нещастие на всички ни е кмет? Айде, събери още малко смелост, като казваш А, кажи и Б.

  1. „На отговорно пазене са“ означава ОТ НЯКОЛКО МАНДАТА, ЧЕ СА В „ДЕПО“ АМА ЧАСТНА СОБСТВЕНОСТ.
   Повтарям: ЧАСТНО депо.
   На ОРТАКА ф бараката!
   То аслъ остана ли педя квадратура в НашеСело да не е ЧАСТНА – то Панаира, то Стария Град . . . и още разпродават!
   Наистина баскетБОЛНИЯТ мозъклия като все „не знае“ не може ли да съобрази, че на паветата НЕ ИМ Е МЯСТОТО „НА ОТГОВОРНО ПАЗЕНЕ“ докато по улицата размазват машинно набързичко евтинката чернилка по за три сезона (ама ако няма сняг и сол).
   МУТРИТЕ – ВЪН!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.