Кметът свиква съвещание за коронавируса

Актуално Власт Гласове Градът Новини
коронавирус у нас

Ситуацията в град Пловдив към настоящия момент не предизвиква основания за притеснения, свързани с коронавируса. Това съобщи директорът на Дирекция „Здравеопазване“ на общината д-р Калин Калинов, който заедно с кмета Здравко Димитров поддържат непрекъсната връзка с Националния оперативен щаб и с всички отговорни институции. Д-р Калинов допълни, че ръководителите на общинските лечебни заведения са инструктирани да повишат нивото на хигиената във всички обекти и да оказват пълно съдействие на гражданите, които искат да получат допълнителна информация и разяснения по отношение на заболяването COVID-19.

В изпълнение мерките на Националния оперативен щаб кметът Здравко Димитров събира в 9:00 ч. в общината всички зам.-кметове, кметовете на райони, управителите на общинските лечебни заведения, главните сестри и ръководителите на клинични и микробиологични лаборатории, които съвместно с Експертния консултативен съвет по Здравеопазване ще обсъдят ситуацията с острите респираторни заболявания и коронавируса.

Общината привежда в изпълнение мерките на Националния оперативен щаб и забранява провеждането на културни събития и мероприятия на закрито и масови културни събития и мероприятия. Спортните мероприятия ще се провеждат само при закрити врати (без публика), за да се намали рискът от разпространението на COVID-19.

Споделете ни във:

2 thoughts on “Кметът свиква съвещание за коронавируса

  1. то от тия кметове и общинари по- голем вирус няма май в града

  2. здравко свиква съвещание за корона вируса, здравка свиква съвещание за корона вируса. аман от евтин популизъм.ами да го направят съвместно. ама болни амбиции, слаб управленски капацитет.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.