АктуалноБългарияКриминалеНовини

Кметът на карловското село Войнягово е задържан

Продал камината на селския пенсионерски клуб за 80 лева и заложил парите

31–годишният кмет на карловското село Войнягово Тодор Танковски е задържан заради липса на строителни материали, които закупил с бюджетни средства и след това ги продал, за да ги проиграе на хазарт. Капката преляла, след като продал камината на селския пенсионерски клуб за 80 лева и заложил парите. „Става въпрос за тип печка–камина“, обясниха потресени жители на Войнягово.

Танковски е трети мандат кмет, а на последните избори е избран с листата на „Консервативна България“. Когато спечели първия мандат, бе едва на 22 години. А на парламентарния вот на 9 юни т. г. беше в листата на „Синя България“ за Пловдивска област. 

Вътрешна проверка на община Карлово, към която се числи и кметството на Войнягово, установила, че закупенитe от Танковски строителни материали липсват. За случая били уведомени органите на реда. Срещу кмета е образувано досъдебно производство и е бил арестуван в сряда съобщава в.“24 часа“. Два пъти е бил осъждан на пробация.

В селото не изключват поради проблемите му с правосъдието скоро да бъде отстранен от длъжност. Засега е задържан за 24 часа и предстои да му повдигнат ново обвинение. „При всички случаи ще има предсрочни избори във Войнягово, а Танковски го чака ефективна присъда“, допълват в селото.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

  1. Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена:–- https://use.my/arctik

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина