Клошар подпалил Малките конюшни в Стария град (ГАЛЕРИЯ)

Актуално Забравеният град Криминале Новини
Малките конюшни

Извършителят е 68-годишен, стар познайник на полицията, който признал, че е събрал съчки и хартия, които запалил, за да се стопли

Малко преди 04,00 часа сутринта на 18 март, в дежурната на Четвърто РУ е получен сигнал за горяща сграда, съобщиха от ОД на МВР – Пловдив.

На посоченото място – улица “Съборна” 18, пристигнали екипи на Пожарната и Полицията, но заварили почти напълно изгорял дървен навес към «Конюшните на Царя» .

Служителите на реда, които добре познават контингента, водещ скитнически начин на живот и пребиваващ в изоставени или оставени без надзор места, влезли в дирите на извършителя, който се оказал 68-годишен, стар познайник на полицията.

След задържането му мъжът признал, че е събрал съчки и хартия, които запалил, за да се стопли, но оставения без надзор огън бързо обхванал дървената конструкция.

Става дума за така наречените “Малки конюшни”, които се намират в зеленото терасовидно пространство над емблематичното заведение. Обектът не функционира от няколко години.

Пламъците са стигнали буквално на метър от къщата-музей на Златю Бояджиев. Като по чудо паметникът на културата от национално значение не е пострадал.

Непосредствено да изгорелия навес се намира и друго емблематично място ресторант Пълдин.

Откирити огнища се виждат и в зелената площ пред изгорелите Малки конюшни.

Със стартирането на зимния сезон екип на Четвърто райноно управлевление ежедневно извършва обход в района на Стария град, като следи за места и сгради, които биха могли да послужат за подслон на лица, водещи скитнически начин на живот и при установяване на такива места незабавно сигнализира собствениците на обектите или общината с цел предотвратяване на подобен род инциденти.

Споделете ни във:

4 коментара за “Клошар подпалил Малките конюшни в Стария град (ГАЛЕРИЯ)

  1. Айде, айде, време беше тия нелегални дървени конструкции някой да ги разкара. Като няма община, поемат гражданите инициативата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.