АктуалноГласовеГрадътИзбор на редактораМненияНовиниПод ножаРазследване

Какво отговори КАТ – Пловдив за лампата на митрополита

Повече от две години продължава преследването между Пътна полиция и митрополитското Ауди на Николай Пловдивски с нерегламентираната синя лампа. Почти толкова трае тишината и слепотата на МВР.

Днес на един от най-тачените християнски празници Николай Пловдивски вече демонстративно показва, че е над светските закони.

В един от последните работни дни на изминалата 2022-ра година екипът на Под тепето дочака отговор от сектор „Пътна полиция„, който е съгласуван с директора на областната дирекция на министерството. Той гласи следното:

„До момента не е установено използването на специален режим на това
устройство. Проверката продължава.“

В допълнение ни бе обяснено, че от Пътна полиция имат апел: когато се види, че синята лампа е включена, да се подаде сигнал… 

Какво означава това? 

Буквално, че МВР много добре знае за синята лампа, наясно е че е незаконна, обаче не желае да пристъпи към прилагане на закона. Още повече, че веднъж вече опита, но резултатът беше краткотраен.

Николай Пловдивски върна синята лампа на лимузината си, точно два месеца, след като светлинното устройство бе свалено от МВР

Ето как са избрали да тълкуват Закона в МВР и по-конкретно в пловдивската пътна полиция:

Няма проблем незаконно върху лимузината на митрополита да си стои сигнално устройство за автомобили със специален режим на движение! Проблем ще е, ако е пуснато и свети! 

Устройството не е засечено да се използва в движение„, твърдят от Пътна полиция – Пловдив.

Какво означава подобно тълкувание?

Едно към едно, отговорът гласи: ако имате незаконен пистолет няма проблем да се разхождате с него, щом не стреляте. 

П.П.: За другото значение на „богопомазан“, за честта на пагона и върховенството на закона  

Той носи името „народопобедител“ и се държи като богопомазан. И ако донякъде чинът, който заема, кара вярващите да го приемат като такъв, необяснимо е защо цялото МВР го възприема по същия начин?!

Според тълковния речник прилагателното „богопомазан“ има и второ – преносно значение: „който смята себе си да бъде над другите“.  

И точно както дявола прилага евангелието, така и МВР чете тълковния речник, тъй като е очевадно, че не чете Закона.  

Нещо повече родната полиция явно чете и други речници. Синонимния, например, където до богопомазан е записано още „фаворизиран“. 

Очевадно е, че цялата местна полиция в Пловдив – отдолу нагоре, та чак до върха си в столицата – фаворизира Н. В. Пр.

Междувременно, едни полицейски шефове апелират към гражданите да сигнализират, чак когато видят Дядо Николай да си светва лампата и да изчакат полицията с очите си да види, че това е вярно, а други ни съветват да спрем да ровим по темата, защото са подложени на огромно напрежение.    

 

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

14 коментари

 1. „ай стия“ какво значи проверихме в БАН (не бе, не в БАНи!) и се оказа древна мъдрост от илирийско-албански произход ===> на която смисълът се е загубил при ИМПОРТА през Чярпан…

  Нецензурна, вероятно, както всичко напоследАк

  1. Будало, тия двете думи една до друга не вървят, все едно както

   ДЪРВЕН КАМЪК.

   (Ама нищо де, не се отчайвай, вече си се утвърдил из ПловдивОнЛАЙНА като недоиван мазолест РЕКТУМ)

   ((За твое сведение „аятоЛЛах“ се пише с две Л както и „аЛЛах“ или вие Шиити в Персия си имате други табиети?))

 2. МИКОЛАшка даже няма МОНАШЕСКО …ИМЕ!

  Кара си с даденото му по рождение от татенцето БАРЕТА (Бияч на БКП) именце милият – без МОНАШЕСКО, задължително при пострижение и отречение от светската суета. Защо ли? Защото манастир не е помирисвало изчадието комунистическо, никога не е бил честен и почтен МОНАХ, камо ли отшелник, постник, духовник…

  Пазарлъкът изглежда е бил под преструвка „религиозническа“ да го парашутират да МУТРО-полит-иканства из Румелията, да интригантства, да угоява …когото трябва (взаимно, да). От пръв поглед още от Името Миколай-Герголюб Баретов си личи = Аятоллахът със злия поглед, с ролекса и лимузината със пожарникарска сигнализация е Ментарджия, Далавераджия, не е читав тоя с неговата непризната не-акредитирана килийна измислена като за баш-будали „академия“.

  „Академично“ ли беше пЪрвенюшкото подобряване на Света Марина да я нагизди като някаква ючбунарска . . . и да оскверни съкровените древни стенописи – или опростачаване, герго-селяндурско? Ново висше стъпало в *р*вославната култура на Града според прокурорското *р*восъдие!

  Нека спестим подробности за психо-диагнозите на Коля-студентчето което обявило, че е хванало Дядо Господ за шлиферо. На болни хора не се подиграваме.

  През турско можеше да има значение какво проповядва Миколай-Герголюб Баретов. И кому раздава Тиквен Медал „ЕРМ“ /Херм /Хермес – на ортаци КлептоКрати, съзаклятници в нотариалните му магьосничества.

  САН КИРИКО = кражбата на века от *р*вославието подпомогнато от *р*восъдието: от МАА =Междунар. Академия по Архитектура, от джоба и от залъка на архитектите, отчислявали десетилетия наред половината от всеки хонорар – без нито стотинка църковна нито държавна. Само укрепването на свлачището костваше колкото Палатите около разкашканото църкве, проектирани като „да мязат“ от засл. арх. Любо Шинков, НИПК.

  Ами като настъпи ВИДОВДЕН, попе, Геената Огнена как ще прескочиш? Или ти си делови ючбунарски бизнисменин и в такива работи НЕ ВЯРВАШ?

  Нация от ПОСЛУШНИЦИ много им се иска на мутро’полит’ика и на неговите биячи, попадии, архонти, архонтеси и архонтчетата им. ДЪРЖАВНА църква – и драпат за заплати за задължително „веро“учение за неизтрезняващите презвитери. И на войската се натрапват юродите.

  Надали.

  В белите държави в 21 век средновековни акъли важат само вътрешно в секти, култове, клубове и мормонски племена и масонски ложи. Свобода на съвестта има постигната. Който иска семинария – прав му път. Аятоллахът да си царува …в Азия!

  Скептично бяхме предупредени още от колегата Волтер -който умеел да размишлява, да мисли и дори да измисля според Чомски- че в момента в който Първият Тарикат се запознал с Първия Будала – в тоя момент възникнала Организираната Религиозност.

  Направа човешка, пълна с грешки, каквото и да ни лъже йерархията професионални Посредници =надВзиратели =епиСкопи: никое Божество нищо общо няма с никоя от безбройните (всяка от които =самозвана Единствена) ДалаВЕРИ.

  Религия е нещо различно от ВЯРА. Организираната в институции “вцърковена” РЕЛИГИЯ е хорска направа. Цели да организира и командва народа, тълпите, масите кръстоносци срещу джихадисти, в изпълнение на нечии интереси и заповеди. А второто след Религ-Идеологическите фанатизми проклятие върху човечеството е Патрио-Шови-Национал-Нацизмът. Междуселски-Махленски-Мафио-КлубФЕНски гангстеризъм. Омраза срещу различаващите се от племето, смърт за дисидента!

  ВЯРАТА си е друго, вътрешно, искрено, истинско, без професионални посредници със златен телефон до „Горе“. Без командири. Както българските БогуМили научиха западните Катари и света, божественото е във Съвестта на всекиго от нас. Гностици бяха първите християни идеалисти преди самозвани епи-скопи (над-взиратели) да ги яхнат и оскубят.

  Задължителни идеологии, (всуе)верия и ритуали вече отдавна не важат. Претръпнахме. ВиК попе, Великден и Коледа, толкова.

  БългароСъветската сибир-азиатска *р*вославна секта Гундяева ни е дъщерна, отцепила се в Схизма от майчината ни изконна византийска константинополска Вселенска Катедра и не е меродавна за душевността нито за духовността на румелийския народец.

  След комунистическите вярвания, практики и квази-религия Суверенът вече е отделно от фирмата БП”Църква” Лимитед.

  По-хигиенично е…

  =

   1. Строг, но СПРАВЕДЛИВ текст, детайлен, задълбочен, критичен но безспорно ИСТИНЕН.

    Разобличение.

    Никакво ВЪЗРАЖЕНИЕ не се появи при предишните публикувания (коментарът се размножи = не е вчерашен!) даже от най-заклетите Попадии дори като изтрезнеят, нито от най-бабаит Биячите, нито от Клисарите.

    Само баскетБОЛНИЯТ мозъклия е лоялен, непоклатим като …дънер, ама безмълвен –щото толкоз може– като …дънер.

  1. Но бантусите – руцафили в Кочината, не са съгласни! Искат си путево онождане и близане на варяжки фалоси…мила клета родинка с раята в нея.

   1. Колко красноречива, изящна, елегантна изразност, колко убедително! Хвала!

    След ДеветоСептемврийското „подобрение“ на този Сайт и тук се завъдиха нечленоразделните брутални арогантни Активисти от амбразурите на Пловдив-ОнЛАЙНА „читач-избирач“ – щото подушиха Будали.

    1. (Коренът на проблема на украинците е когато подкокоросани от Байден-син Хънтър с пачките масово проговориха …ИНГИЛИЗКИ и отказаха неутралитет в швейцарски стил)

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина