АктуалноБългарияГрадътНовиниПод лупа

Капана се “обзаведе” официално с бариери

Няма яснота за новия режим на влизане с МПС в квартала

С две бариери осъмна днес Кварталът на творческите индустрии в града под тепетата.

Новите ограничителни съоръжения за влизане на МПС-та в Капана са монтирани на входната му артерия – ул. „Железарска“, и на първата пряка за снабдяване на търговски обекти и измъкване на автомобили от района – „Алцеко“.

Към момента няма никаква яснота от страна на администрацията, относно режима на влизане, престой, снабдяване и преминаване през бариерите.

В същото време днес стартира 11-тото издание на традиционния пловдивски фестивал „Капана фест“, който прави квартала още по-посещаем.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

5 коментари

 1. Уважавана медия сте, но в този случай е ясно, че има някакъв заден мотив. Естествено, че бариерите са хубаво нещо! Там от коли не могат пешеходци да се разминат на някои места!!! Това не е паркинг! А, относно доставчиците на магазините, за тях преминаването е уредено, пишеше някъде.

  1. За да не обобщавам, в отговор, ще напиша, че ПОЧТИ всички пловдивски медии са на коствена издръжка, на общинския бюджет.
   Иначе, не знам колко са Ви изчерпателни наблюденията (от 8 години ежедневно съм в Капана), но тези, които създават грижи с неправилното си паркиране са тези, които ще продължат да го правят – няколкото фирми, които се занимават със зареждане на заведения. Позволяват си да го правят и ще продължат, защото както навсякъде, в #ОбщинаПловдив нещата стават с връзки.
   И един пример:
   Обаждам се на общинска полиция за товарно МПС в пешеходна зона и служителят отсреща започва да „разъждава” над ситуацията с „Какъв е буса? Е, те сигурно разтоварват и товаря…”
   Хайде ще си говорим на есен как е положението с паркирането.
   Всеки път се натъжавам от човешката наивност и повърхностно анализиране.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина