АктуалноГласовеГрадътЗабравеният градИзбор на редактораМненияНовиниОбщина Пловдив

Капана пропищя от джебчии и просяци (ВИДЕО)

Клиенти на заведения и собственици се оплакват от зачестилите набези на групи от хора, които щурмуват квартала всеки ден

Джебчии и просяци започнаха да предизвикват ежедневни разправии и проблеми в Капана. Клиенти на заведенията в квартала и собствениците им пропищяха от ежедневните и безкрайни набези на група от 20-тина „редовни клиенти”, които просят, досаждат, пият напитките на хората директно от масите и дори ровят в чиниите им… Или ги крадат.

Поредният и най-пресен инцидент е от днес, когато едно от най-често просещите момчета из павираните улици изпива останалите по чашите напитки на станали вече клиенти в клуб „Сентрал Перк”, след което обаче решава да прибере от масата парите на хората, които те са оставили за сметката си. А на финал продължава да снове между масите и да проси.

Можете да видите случилото се във видеото, предоставено от „Сентрал Перк“ на Под тепето тук:

 Това е ежедневна… не, ежечасова гледка в Капана.

Само в последните три седмици има няколко задигнати мобилни телефона, портфейли и всякакви други вещи от маси навън. Стигна се дори до кражба на бебешка люлка. Най-голямата напаст за посетителите на Капана са група от деца от ромски произход, които обикалят по заведенията и буквално вандалстват- бъркат в чиниите на хората и дори обръщат масите им. Заради тях някои от заведенията дори са викали полиция, но извършителите са малолетни и на другия ден пак кръжат по павираните улички.

„Ситуацията е извън контрол. Проблемът е, че няма никакво присъствие на униформени. Общината ни взима огромни пари за тротоарно право и всякакви местни данъци и такси, но по никакъв начин не ни осигурява комфорт да работим, не се грижи за реда и сигурността най-привлекателното и живо място в целия град”, заявяват собственици на заведения.

Те ще инициират обща позиция, която ще изпратят до кмета на Пловдив Здравко Димитров и общинския инспекторат относно проблема и ще разчитат на подкрепата на местната власт, тъй като определят ситуацията в квартала като „абсурдна”.

„Често се превръщаме в пъдари, вместо да си гледаме работата и да обслужваме хората. Случващото се със сигурност не е имиджово за Пловдив и общината трябва да се намеси”, смятат собствениците на бизнеси в Капана.  

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина