Капана отговаря с елегантен класически концерт на шумното попфолк предизвикателство

Актуално Живот Култура Новини

Кварталът казва „Не” на чалгата

Обектите в зоната организират музикално събитие с роял и солисти на Опера Пловдив на открито тази неделя

„ В Капана няма място за чалга. Няма и да има!”. Зад това послание се обединиха почти всички  обекти в квартала на творческите индустрии, след опетняването на усилията им миналата неделя, когато емблематичната градска зона бе скандализирана от шумно попфолк парти на открито. Занаятчии, собственици на заведения и търговски обекти ЗАЕДНО решиха да отговорят на случилото се на известния като „Широкото” площад преди няколко дни . Те твърдо заявяват, че в рамките на последните пет години Капана се превърна в символ на културното и градско развитие на Пловдив. И че там важат естетически правила, които  не трябва да бъдат пренебрегвани.

За да се извинят на посетителите си за случилото се миналата неделя, обектите в Капана поканиха Опера Пловдив за музикално събитие на същия площад – „Широкото”. В неделя, точно в 20 ч., солистите Вера Гиргинова, Евгения Ралчева, Светлана Иванова и Август Методиев ще изпълнят класически арии на обичани опери и оперети. Ще ги подкрепи роялът на Ралица Ботева.

Капана кани всички в неделната вечер да се насладят на класическата музика. Нека ЗАЕДНО да заявим, че има граници, които не трябва да се прекрачват.

Снимка: Част от солистите, които ще изпълнят класически арии от опери и оперети в Капана тази неделя

Споделете ни във:

2 коментара за “Капана отговаря с елегантен класически концерт на шумното попфолк предизвикателство

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.