АктуалноГласовеМненияНовиниПод лупа

Какво търсеше Митрофанова зад гърба на Радев?

Кой я покани на празника на Пловдив? 

В знак на несъгласие с нейното присъствие, някои политици напуснали официалната част на зарята – проверка за Денят на Съединението на България

„Снощи празника на Съединението бе помрачен от присъствието на руския посланик. Посланика на държавата обявила се срещу Съединението, организирала война срещу България след акта на Съединението, а в ден днешен започнала война срещу независима държава и срещу цялата европейска цивилизация, няма място на празника.“ Това написа на стената си в социалната мрежа общинският съветник от ДБ Владимир Славенски. 
Снощи, в знак на несъгласие с нейното присъствие, аз и колегите от Демократична България напуснахме официалната част на зарята-проверка за празника, съобщи Славенски.
Той поставя въпроса от къде е получена поканата за руския дипломат.
„Ако поканата е от президентството – срам, ако е от Община Пловдив – двоен срам. Ще разбера и ще информирам тук, от къде е била поканена Митрофанова, която не един път в последните 6 месеца обиди България и българския народ.“

По този повод Момчил Дойчев от НБУ написа следното във Фейсбук:

„Срамни речи на кмета на Пловдив и президента на България в деня на Съединението. Повториха неверните тези и дълбоко внедрени митове на фалшификаторите на българската история. Не беше споменато дори името на Захарий Стоянов – духовният и политически водач на Съединението. Не бе посочена изобщо ролята на Русия – противник на Съединението, нито това, че то се осъществява и поради помощта от страна на Великобритания, Франция и други европейски нации. На бе споменато и за разумната ненамеса на Османската империя. Спомена се за лъжесъединистката партия, но не казаха, че лъжесъединисти са русофилите, които изпращат дори махзар до султана да окупира Румелия и възстанови статуквото, а после поканиха и българомразеца руския император Александър Трети да ни окупира.

Вместо да призоват за обединение на разделената ни и днес нация, президент и кмет обвиниха всички накуп партии и възхвалиха народа,  сякаш партиите не са излъчени от същия този невинен народ. Единствено положително бе, че нарекоха българския княз Александър Първи, а не Батенберг. И какво търсеше Митрофанова зад гърба на Радев? Цинизъм е руското посолство да поднася цветя на чисто българското дело, на която Русия винаги е била неприятел“, неговият коментар е публикуван във Фактор.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина