АктуалноГрадътЖивот

Какъв е вкусът на пловдивския бургер?

Пловдивският виртуален гид LOST IN PLOVDIV ни разказва за новото кулинарно изкушение в Капана

Пълнен комат, както са го именували създателите, е неустоима комбинация от дърпано свинско и бавно готвен лук и може да го опитате на най-новия кулинарен фестивал под тепетата

В рамките на празниците на Стария град в Пловдив се провежда и първото издание на „Гурмето под тепето“. На него членовете на сдружение „Филибелийски майсторлъци“ са подготвили неповторимо пиршество за небцето, а гражданите и гостите на Пловдив ще преживеят истинска наслада за всички сетива.

Екипът на майсторите има за цел да съхрани традиционните за региона ни храни и да ги популяризира, като влага в това съвременен подход и презентация. В тази връзка за първото издание на вкусния празник най-популярните шеф готвачи и занаятчии ще интерпретират на тема „как би изглеждал популярния сандвич на Древния и вечен Пловдив“.

Част от екипа на единствения дигитален пътеводител под тепетата се срещна с екипа на бар Самар на колела и бе един от първите, който опита пловдивския бургер. Всъщност, точното наименование на техния сандвич е Пълнен комат с дърпано свинско и бавно готвен лук. Всичко това е апетитно гарнирано с яйце с течен център и зелена чушка. Гарантираме, че отлично си подхожда с Крафт пивото „Трите хълма“ – личната бира на Старинен Пловдив.

Прочетете цялата история на LOST IN PLOVDIV

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина