Как ще се ходи на детска градина в Пловдив?

Актуално Градът Новини

Препоръките се през повечето време децата да са навън

Очакват се между 12 и 16 деца в група, без предварителни изследвания и без задължително носене на маски вътре в градините

Кметът Здравко Димитров издаде заповед с указания към градините и яслите

Кметът Здравко Димитров подписа заповед с указания за работата на детските градини, яслите и млечните кухни в условията на извънредна епидемична обстановка. Общинските детски заведения  ще подновят работа следващата седмица във вторник (26 май) при засилен медицински контрол, съгласно указанията на Министерството на здравеопазването и на Министерството на образованието.

Директорите на общинските детски градини и ясли трябва да създадат организация за работа с деца, гарантираща живота и здравето им, както и това на персонала. Контрол по изпълнението на настоящата заповед се възлага на зам.-кмета с ресор „Образование и бизнес развитие“ Стефан Стоянов.

Припомняме ви, че за приема на децата в детските градини и ясли няма да се изисква медицинска бележка. На входа ще се мери температурата и ще се прави преглед на всяко дете за симптоми.

Родителите ще попълват декларация за информирано съгласие и за споделена отговорност относно мерките в детските градини/ясли. Също така те трябва да уведомяват персонала за здравословното състояние на детето и ако те самите имат симптоми.

В първата седмица към персонала на детските градини и ясли ще се присъединят и медицинските лица от училищата, за да подпомогнат колегите си от предучилищна възраст.

За педагогическия и непедагогически персонал са осигурени лични предпазни средства.

Припомняме, че подготовката на общинските детски заведения започна още през миналата седмица.

Препоръките се през повечето време децата да са навън. Очакват се между 12 и 16 деца в група. Всички подробности можете да видите тук.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.