Как изглежда Колодрума като полева болница (ГАЛЕРИЯ)

Актуално Живот Новини

300 легла за карантиниране замениха спортната арена и баскетболните кошове

Ще дооборудват залата в следващите дни

Тренировка по разгръщане на полева болница в спортната зала „Колодрум“ в Пловдив се проведе днес. 300 легла, с постелъчни комплекти и помощни шкафчета замениха спортната арена и баскетболните кошове в комплекса. В учението в Пловдив с логистична поддръжка участват 80 военнослужещи и 15 единици техника от военното формирование 46 690 от състава на Сухопътните войски под ръководството на командира полковник Костадин Добрев.

Това е най-подходящият обект за преоборудване в такъв тип бъдеща болница. Залата отговаря на всички особености и изисквания за карантиниране, за транспорт с отстояния и местоположение.

„ Това ще стои тук в този вид  и ще продължава да се развива и дооборудва, докато има обективна необходимост от това да се  поддържа по този начин”, обясни ген. Явор Матеев.

„ Спортната зала е добре локализирана, има пътни коридори. Намира се и на близко разстояние от центъра. Това ще облекчи евентуално екипите на Бърза помощ, които при нужда могат да закарат болен във влошено състояние за дихателна реанимация в друга болница. Добри са още възможностите за климатизация, отопление и с достатъчно помещения за санитарни нужди. Да, имаше предложения за панаирните палати, но там може би санитарните нужди не бяха на това ниво”, обясни началникът на Военна болница.

” Армията един от стълбовете на държавността, ние сме част от обществото и знаем нашата отговорност в моменти като този. Затова, както ние, така и цялото общество в такава ситуация е важно да съблюдава предписанията и препоръките на Националния оперативен щаб, както и разпорежданията на правителството. Смятам, че такава дисциплина и единодействие ще ни доведат до най-добрите резултати с този вирус”, подчерта генерал-майор Явор Матеев, командир на „Съвместното командване на специалните операции“.

„ Спортните съоръжения бяха демонтирани много бързо, за което благодаря на екипа на Колодрума. Да, не че ме радва да гледам спортна зала с легла, но това е необходимост”, каза на свой ред кметът Здравко Димитров.

Споделете ни във:

2 коментара за “Как изглежда Колодрума като полева болница (ГАЛЕРИЯ)

  1. …Най-после смислено приложение на прескъпата зала…Защото нито концерт може да чуеш нормално, нито спортно състезание да видиш….И един въпрос – тези виртуални (дано останат такива) пациенти какви тоалетни ще ползват…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.