АктуалноБизнесГрадътНовиниПо следитеТуризъм

Как да открием информация за автобусите между Пловдив и София?

Преди няколко дни стана ясно, че Община Пловдив не е удължила договора на фирма „Хеброс бус“, която до скоро обслужваше маршрута Пловдив-София в предиобедните часове. Линията е поета от фирмата „Меритранс-2002“. Читатели обаче ни сигнализират, че да се свърже с тях човек е почти невъзможно.

Телефонният номер, който излиза при търсене в Гугъл на „Меритранс-2002“ (032 688 933) е несъществуващ. Този, който излиза в сайта на фирмата и в сайта Транспортен регистът (transporta.bg) – 032 202 655, се оказва на друга фирма. Грешен е и трети номер, който намираме в интернет – 032 262 997.

Не помагат и онлайн приложенията, където все още няма информация за разписанието на фирмата по линията Пловдив-София.

Читателка на Под тепето предостави актуален номер, на който човек може да се осведоми за разписанието на автобусите. Тя е успяла да се сдобие с него на място на автогарата: 089 4000 003.

Представете си ако за един българин е толкова трудно да се добере до информация за транспорт между столицата и втория по големина град, какво остава за туристите.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. По-зле е със селските автобуси към община Брезово, които също бяха спрени и които тръгваха от автогара Север.
    Когато се обадиш да попиташ ще има ли автобуси, както пише в медиите, от автогарата отказват информация и почти подигравателно препращат да питаш там, където си го прочел.
    Доста ровене из нета трябва, за да се намери телефон на новата фирма, която ще изпълнява курсовете. Те обаче поне отговарят адекватно.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина