АктуалноИзбориНовини

Извадиха Менда Стоянова от Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ

Националното събрание на партията се провежда онлайн

Пловдивските организации подкрепиха предложението на председателя единодушно

Томислав Дончев и Дани Митов са новите заместник-председатели на ГЕРБ

Иван Тотев влиза в Изпълнителната комисия

Менда Стоянова, Пламен Нунев и Красимир Велчев бяха освободени от Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ на провеждащото се в момента  онлайн Националното събрание на партията. Предложението е лидера Бойко Борисов и бе прието единодушно. Партийните организации Пловдив град и област гласуваха съответно с 24 и 48 гласа „за“ без нито един „против“ и „въздържал се“.

Борисов мотивира предложението си с факта, че трябва да се даде път на нови хора, а освободените ще им помагат. Той определи Менда Стоянова като „един от темелите във финансите“ По думите му тя успяваше да прави бюджети много години наред и продължава да работи за партията. Едно огромно благодаря за работата, която са свършили, заяви Бойко Борисов.

Събранието освободи от поста зам.-председател на партията и зам.-председател на Изпълнителната комисия по право Йорднака Фандъкова и Димитър Николов, но ще останат в тясното ръководство – Изпълнителната комисия. По тази точка партийният лидер напомни, че на миналия такъв форум е бил освободен Цветан Цветанов и тогава е бил заменен с кметовете на  София и Бургас.

От тогава толкова много направиха за тези градове, че не мога да ги изброя работите. Каква ми е логиката- предстоят ни два много тежки месеца срещу много пари, които са изправени срещу нас. Парите на олигархията. Аз направих много грешки, които за щастие от ЕС отчитат като успехи. Не мога да пратя Фандъкова в Силистра, защото има работа в София. Обичаме ги, уважаваме ги, но партийната работа изисква ежедневно присъствие на събрание, да изслушаш хората по няколко часа, аз като кмет на столицата знам какво е. И да не ме разберете грешно, да не прочета утре, че е свалено от тях доверието, напротив – те са едни от най-заслужилите. Искам да ги оставя тези 3 години да работят повече за градовете си, като помагат за партийнта работа„, аргументира се Борисов.

По време на гласуването единствено от ГЕРБ Бургас се обявиха против това предложение, на което Борисов ръкопляска от първия ред.

За нови заместник-председатели на партията форумът утвърди Томислав Дончев и Данел Митов.

„Първо с този избор ясно ГЕРБ заема мястото си в център дясното като евроатлантическа партия и това е много важно в момента, и нашите партньори слушат какво се случва. Искам да дам много ясен знак накъде върви ГЕРБ и на кои хора искаме да приличаме, на кои държави искаме да приличаме и към какво се стреми“, заяви от трибуната Борисов.

Преди гласуването Митов говори от трибуната, като темата му бе президента Румен Радев. Той го обвини, че е скрил декларацията, която е приета на срещата вчера на страните от НАТО в източния фланг.

„Президентът Румен Радев е участвал в тази среща, но ние видяхме прессъобщение, което изобщо не съдържа духа и сърцето на тази приета декларация. Да стане ясно, че Радев не само е скрил декларация, а се опитва да играе мошеническа игра на „тука има, тука нема“ с геополитиката“, заяви Митов.
Припомняме, че Даниел Митов бе кандидат-премиерът на партията, когато тя получи мандат за съставяне на правителство като партия, спечелила парламентарните избори. ГЕРБ обаче не получи подкрепа от останалите политически сили и върна мандата. Томислав Дончев е вицепремиер в оставка, като основният му ресор бяха еврофондовете. Очаква се днес президентът Румен Радев ще назначи служебно правителство, а на 11 юли предстоят предсрочни парламентарни избори.

Събранието на ПП ГЕРБ прие ИК да има повече – 12 членове, сред новите имена, които влизат в комисията Бойко Борисов предложи и регионалния лидер на ПП ГЕРБ в Пловдив Иван Тотев.

Национално събрание на ГЕРБ се проведе онлайн и се излъчи на живо във Фейсбук

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

5 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина